Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Pasta Penne met tomaten-gehakt saus
Soms is het wat drukker dan andere dagen, als je dat van te voren weet kan je er rekening mee houden. De afgelopen week was er naast de standaard maandag-avond en woensdag-middag voor mij (Paul) ook een andere uitdaging: catering voor 40+ mensen voor de donderdag, vrijdag en zaterdag.Daarom koos ik voor een eenvoudige pastaschotel, [...]
Rijstnoedels met Paksoi en kip
Toen we twee weken geleden een partijtje rijstnoedels van Wim kregen dacht ik dat ik daar wat mee wou doen. Diezelfde week vroeg Ronald aan mij of ik over een twee of twee iets zouden kunnen met de paksoi die hij dan zou hebben.Een prachtige combinatie natuurlijk, stukje kip er bij en klaar. Dat was [...]
Groentencurry met ei, rijst en aardappel
Een zakje aardappelen dat over was, daar begon het mee. Omdat we fijn veel curry pasta (bedankt HRIF) op voorraad hebben dachten we richting curry.Op donderdag zijn de scharreleieren bij de Vomar in de aanbieding, dus die pikten we ook op. Vervolgens bleken dinsdag ook de sperziebonen in de aanbieding te zijn, daarnaast kochten we [...]
Pasta met zalm
Vorige week kookten we niet omdat het koningsdag was en deze woensdag zouden alleen Loek en Paul koken omdat Jannegé voor een keer verhinderd was.Dus bedachten we een maaltijd met weinig werk, we hadden nog een mooie voorraad pasta staan van HRIF en bij de Vomar waren de gerookte zalmvlokken EN de Paturain in de [...]
Stamppot andijvie met een kippenpoot
Een paar weken geleden waren de aardappelen een mooie aanbieding bij de Vomar, we kochten toen 20 kilo. Die blijven in de opslag van het Fort best lang mooi maar we kochten ze om ze te gebruiken. Dus na twee weken pasta en rijst was het tijd voor de aardappelen. We kozen voor een stamppot [...]
Curry met Ei
Een tijdje geleden kregen we een enorme hoeveelheid kruidenpasta's van Fairtrade via onze vrienden van HRIF en na wat experimenteren hebben we deze maaltijd er mee gemaakt. Witte rijst met groente curry; de groenten die we gebruikten: rettich, wortel, pompoen, snijboon, bloemkool en spinazie.De eieren zijn ook gesponsord en wel door Leo Kostelijk uit Nederhorst [...]
Pasta Bolognese
Deze week maakten we pasta bolognese, we hadden van de afgelopen weken nog flink wat wortel en bleekselderij over. Bij de BOZ versmarkt haalden we 4 kilo rundergehakt en een paar doosjes champignons. De pasta kregen we van HRIF.Dat de prijzen stijgen is inmiddels goed te merken bij het doen van de boodschappen. Het rundergehakt [...]
Ik SIA het niet meer zitten…
Tenminste twee keer per week kom ik bij Fort Ossenmarkt en kom dan langs het bankje op de foto. Een mooie plek om even rustig te zitten en te genieten van de omgeving. Met het mooie weer van de laatste tijd wordt het dan ook regelmatig gebruikt.Dat is ook te zien aan de rommel die [...]
Sperziebonen met een slavink, aardappeltjes en jus.
Veel hollandsch-er kan het niet, met zowel de sperziebonen als de slavinken in de aanbieding bij de Vomar en met de aardappel-aanbieding nog in de opslag was het deze week een bijna-alles-van-de-Vomar maaltje. Voor de jus kochten een runderschenkel en bakten deze stevig aan. Samen met de laatste sjalotten van https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/en een paar stronkjes bleekselderij [...]
Bonenschotel met pulled-pork
Die potjes van Hak zijn nog lang niet op, en er is gelukkig keuze genoeg!Deze week maakten we een bonenschotel met een mix van bonen, veel witte bonen (zonder tomatensaus) maar ook wat losse potjes met leuke bonenmix.De voorbereiding was een dag eerder, we maakten pulled-pork op de BBQ, deze maakten we mooi op smaak [...]
Hachee
De meeste klassiekers zijn dat met een reden, als het niet lekker is dan noemen we het "vergeten groenten" ;-)Rode kool met een aardappeltje en hachee is zo'n klassieker, en omdat we een prachtige HAK voorraad hebben gekregen van HRIF maakten we deze week rode kool met hachee.De rode kool hoefden we alleen op te [...]
Cake voor het maatjesproject
Bij uitzondering, want de ruimte in de Papelaan 99 werd gebruikt als stemlokaal, week het maatjesproject uit naar de grote zaal van de KGW in het Fort.Ter ere daarvan bakten we een cake volgens het klassieke recept van Cees Holtkamp. Dat recept staat in het boek "de Banketbakker" van Cees Holt, zelf hebben we de [...]