Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Pompoen
Vorige week bracht Ronald van de Pluktuinderij ons een enorme knaap van de een pompoen. Die was helaas grotendeels voos van binnen.Pluktuinderij Aardbei & Zo – Pluktuin voor onbespoten aardbeien, kruiden, groenten en fruit, Middenweg 13 Nederhorst den Berg. www.pluktuinderijaardbeienzo.nl email: info@pluktuinderijaardbeienzo.nlPluktuinderij Aardbei & Zo Pluktuin voor onbespoten aardbeien, kruiden, groenten en fruit, Middenweg 13 [...]
Pasta met snijbiet
Met dank aan https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/ waar we zelf de snijbiet voor het gerecht van deze week plukten.De "mini penne" is een volkoren pasta, voor de glutenvrije variant kochten we speciale glutenvrije pasta met dezelfde saus.De maaltijd was grotendeels vegetarisch, we gebruikten zelfgemaakte kippenbouillon voor het stoven van de groente.Het schoonmaken en snijden voor 30 maaltijden was [...]
Snijbiet van de pluktuin
Morgen koken we met snijbiet die we gratis kregen van Ronald Roosenboom van de Pluktuinderij Aardbei & Zo uit Nederhorst den Berg.Behalve de snijbiet kregen we een tweede enorme pompoen. De eerste was onbruikbaar want voos maar we hopen dat we van deze een lekkere soep kunnen maken.Gelukkig weten we inmiddels hoe de lift naar [...]
Boerenkool met een balletje en jus en een stoofpeertje.
Zo simpel kan het soms zijn, de Dekamarkt had een mooie aanbieding en samen met de aardappelen uit de voorraad en het mooie rundergehakt van Fontijn maakten we een eenvoudige doch voedzame maaltijd.Deze week hadden we ook een dessert, huisgemaakte stoofpeertjes uit de tuin van de ouders van Manoushka...We hadde ze eerder al gemaakt en [...]
Hutspot met rookworst en jus
Op de foto zie je de drie ingrediënten van de stamppot, tenminste als je weet dat er in de tas 5 kilo winterwortel zit. Gekocht op de dinsdag markt en op woensdag als verse maaltijd bezorgd bij onze deelnemers. Deze week dus geen foto van het bakje want we te druk met het maken van [...]
Pasta met groenten/rundergehakt
Recent kochten we grote blikken tomatensaus bij de groothandel en we waren nieuwsgierig; een blik is inderdaad ruim voldoende voor 30 deelnemers.We maakten de saus met 2 bossen bleekselderij, 5 paprika's, een zak winterwortelen, 4 courgettes en ui. En rundergehakt van Fontijn.Met de huisgemaakte groentenbouillon en veel kruiden maakten we het verder op smaak. Voor [...]
Rode kool met stoofvlees en een aardappeltje.
Wij koken in het de keuken van het Fort Ossenmarkt, tijdens de lock-down waren we de enige maar sinds September zijn er ook weer 's avonds activiteiten in de keuken. Vandaag draaiden we de gasknop van het fornuis om en ... geen gas.Heel even vliegen er dan scenario's door je hoofd; wat als er vandaag [...]
Pasta Penne met rundergehakt tomaten saus met veel groenten
Oeps weer eens vergeten de site bij te werken, we maakten pasta Penne met een lekkere gehaktsaus. Met ondermeer verse laurier en een mooi flesje rode wijn.Het duurt even voordat het water kookt voor zoveel pasta maar dat komt de smaak van de saus alleen maar ten goede, die smaken kunnen dan mooi doortrekken.
Kip kerrie met sperciebonen en rijst
Op maandag ging ik enthousiast naar de Vomar om de week-aanbieding te halen: Witlof! Lekker! Jammer genoeg zag de groente-afdeling er zo uit:Veel rood, weinig wit. Ze zullen nog wel komen dacht ik en de volgende dag ging ik terug:Nog steeds veel rood met een klein hoekje groen.Spruitjes waren de aanbieding van vorige week, wat [...]
Stamppot spruiten met een balletje (of karbo)
Het begint al weer wat vroeger donker te worden 's avonds en met alleen een T-shirtje red je het buiten ook niet meer. Dan is het geen gek idee om je op te warmen met een stamppotje. We stampten deze week de spruiten-aanbieding van de Vomar samen met de aardappelen van de markt. Het finger-spitzen [...]
Babi Pangang met Foe Yong Hai
Gisteren kozen we een gerecht uit de "tweede Nederlandse keuken", die met de roots van het Chin. Ind. Restaurant zoals je ze alleen maar in Nederland vind.We kochten twee mooie stukken procureur bij Fontijn en bakten deze krokant in een beetje olie, verder garen deden ze in oven. Met een groot blik tomaten, huisgemaakte gembersiroop [...]
Stamppotje spitskool met doperwtjes een balletje rundergehakt en jus.
Er lagen al een tijdje een paar spitskolen te wachten op gebruik, we hadden ze over gehouden van https://kookgroepweesp.nl/shoarmavlees-met-spitskool-en-rijst-2/Deze week was het zover, we kochten rundergehakt bij Fontijn, vuile bonken op de markt en maakten deze herfstige stamppotmet een knipoog naar de lente door de vrolijke doperwtjes.De jus maakten we van een restje huisgemaakte kippenbouillon, [...]