Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Oeps

    Door een verhuizing stond hier een paar dagen de site van KGWkoken.nl , de fout is hersteld

    Published On: March 7, 2022
  • Stamppot parade

    Het was een beetje een rommelige dag, in de ochtend hadden we een afspraak bij HRIF om eens te komen kijken wat ze konden doneren aan ons. Nog voor dat we konden beginnen met koken stond er al een enorme hoeveelheid potjes in de gang van het Fort. Dat konden we net op tijd opruimen [...]

    Published On: March 2, 2022
  • Pasta Penne met pompoen en kip

    Deze week de laatste ronde met pompoen, jazeker nog steeds die ene van Ronald, dit is de derde of vierde keer dat we er iets mee maken, ik ben de tel kwijt. Dit was onze laatste batch die nog in de vriezer stond. We maakten weer een pastasaus, deze keer met kip en courgette waarbij [...]

    Published On: February 23, 2022
  • Gemarineerde kip met groenten en rijst.

    Deze week was het weer eens zover, we waren zo druk met het vullen en tellen van de bakjes dat we vergaten een foto te maken.Gelukkig was er een restje kip over en kon ik thuis met een greep in de groentela een kopietje maken van de maaltijd :)De kip marineerden we op dinsdag in [...]

    Published On: February 16, 2022
  • Gebakken aardappeltjes met kipshoarma en groenten.

    We houden in de keuken erg van alles zo vers mogelijk en zoveel mogelijk zelf doen, voorgeschilde aardappels zijn duur en het zelf schillen is niet erg veel werk, ook niet als het 5 of 8 kilo is. Als het formaat aardappel tenminste maar behoorlijk is :)Omdat we bezoek kregen van de wethouder en we [...]

    Published On: February 9, 2022
  • De wethouder bedankt!

    Gisteren kwam wethouder Katinka Hilders onze vrijwilligers bedanken voor de inzet, dit bezoek zou al eerder plaats vinden maar door de covid toestanden was het uitgesteld.Vandaag was het dan eindelijk zo ver en mochten we de wethouder ontvangen in de centrale ruimte van de kelder van Fort Ossenmarkt. We maakten nader kennis en bespraken onze [...]

    Published On: February 9, 2022
  • Pasta Penne met paprika-pompoensaus en een kippenballetje.

    Het koken op maandag bij de KGW is weer begonnen, op deze eerste avond na de sluiting maakten we een rouleau van kip. Daarvoor wordt een kipfilet geplet en gevuld met een farce, in dit geval een farce van tijm, kip en champignons.Het recept viel nogal groot uit en we hielden bijna 2 kg aan [...]

    Published On: February 2, 2022
  • Uiensoep!

    Een tijdje geleden werden we gesponsord met twee enorme zakken aardappelen en één enorme zak uien. De aardappelen zijn de afgelopen weken gebruikt voor diverse gerechten, en uiteraard verdween ook daar de nodige uien maar vorige week keken we naar "het restje" en bedachten dat eigenlijk iets moesten bedenken om ze op te maken.Er was [...]

    Published On: January 26, 2022
  • Surinaamse Zuurkoolschotel

    We hadden van alles "over";  2.5 kilo zuurkool van de 10 kilo zuurkoolschotel die we op 22 december maakten. Een week of wat geleden had Fontijn een voordelige rookworst aanbieding en er lagen nog een restje aardappelen uit Dronten.Met dat lijstje in het hoofd riep Loek: dan maken we toch surinaamse zuurkoolschotel! Ik kende het [...]

    Published On: January 19, 2022
  • Hutspot met stoofvlees

    Het is weer eens gebeurd, alles gekookt, de bakjes gevuld, de keuken schoongemaakt en dan op de fiets terug naar huis. Op het moment dat je over de brug rijdt weet je plotseling wat je vergeten bent: een foto!We proberen het elke week en meestal lukt het ook gewoon maar deze keer was het weer [...]

    Published On: January 12, 2022
  • Rijst met Snijbonen curry

    Met de eerste maaltijd van 2022 zochten we vooral naar een gerecht waarmee we de restjes runder-gehakt in de vriezer konden opruimen. Het was veel te weinig om een mooie bal van te maken maar door hem in de saus te gebruiken kwam het perfect uit.Voor de Halal variant gebruikten we vega gehakt dat toevallig [...]

    Published On: January 5, 2022
  • Pasta met pompoen en feta

    De allerlaatste maaltijd van 2021, we kijken terug op een jaar met 48 maaltijden, alleen in juli sloegen we twee weekjes over; elke week werd er een gerecht verzonnen en gemaakt.Deze week was het pasta van de groothandel met Greco feta van de groothandel EN uiteraard de huisgemaakte pompoensaus van de enorme pompoen van Ronald [...]

    Published On: December 29, 2021