Quinoa met pompoen, groenten en een kipkluifje

Quinoa met pompoen, groenten en een kipkluifje

De eerste maaltijd van 2023 is een feit!

Eind december was er de eerste bijeenkomst van de Buurtbuik en via hun ontvingen we onder andere 40 kilo quinoa. De maaltijd van vandaag was het eerste experiment met dit product.

Quinoa is het zaad van een plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, door de goede voedingswaarde word het daar al duizenden jaren gebruikt. Zie het als alternatief voor rijst. Het bereiden gebeurt ongeveer op dezelfde manier, wassen en daarna koken.

Daarbij maakten we een pompoensaus met groenten, de pompoenen hadden we al even liggen en zijn een gift van Ruurdtje van de KGW. Het is mooi om te zien hoe zo'n pompoen makkelijk een paar maanden kan liggen en dan nog steeds er fantastisch uit ziet.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakten we onder andere kipkluifjes, de opkomst van de receptie viel wat tegen en er was veel eten ingekocht, er bleef dus over. Voldoende voor een paar kluifjes per deelnemer.

Dit maakte onze maaltijd compleet, het leek er even op dat Tineke en Paul samen aan de slag moesten maar plots kwam daar Marius de keuken binnen, hij zou in 2022 al eens kennis komen maken maar door ziekte was dat er niet van gekomen.

Het proefdraaien ging uitstekend en met Marius er bij was alles mooi op tijd klaar, ook het koken van de quinoa ging prima, alleen blijkt het "75 a 80 gram per persoon" dat je leest op het internet wel mee te vallen, we hielden enorm over.

De volgende keer gaan we maar uit van 40 gram per persoon, eens kijken hoe we dan uitkomen.

Van de saus was er genoeg, met een beetje moeite lukte het om alles in de bakjes te krijgen.