Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Pasta Penne met groenten en kip
Wat later dan anders want na de woensdag kwam er op vrijdag in samenwerking met Versa een Iftar in het Fort waar we ook voor kookten. Er was een bak pasta over kregen we te horen, dat bleek geknipte spaghetti te zijn die behoorlijk kleverig was geworden. Dat willen we onze deelnemers niet aandoen, en [...]
Onze bezorgers
Onze bezorgers zijn heel bijzonder, wekelijks staan ze klaar om maaltijden te bezorgen bij onze deelnemers. Dat doen ze geheel belangeloos, door weer en wind. Gelukkig zijn onze deelnemers ook heel bijzonder, en wat is het fijn om te merken dat ze blij zijn met de wekelijkse maaltijd. Het wordt extra feestelijk als je als [...]
Groentencurry met quinoa en kip
Vorige week pakten we uit met een maaltijd die 100% was ingekocht, de kosten lagen nog onder de 4 euro per persoon maar met meer dan 50 deelnemers loopt dat toch aardig in de papieren. We wisten niet dat er een bijdrage van de gemeente Amsterdam inmiddels was overgemaakt op onze rekening dus we doken [...]
Rijst met groenten en kip van Böz
Er waren wat groenten over van Buurtbuik, we vulden ze aan met sperziebonen, puntpaprika, champignons, chinese kool en prei. Daarnaast gaarden we ruim 5 kilo rijst in de Rational. Bij Boz haalden we de uitstekende kipdijfilet en marineerden deze kort in een mengsel van kurkuma, komijn en wat huisgemaakte chilipeper. Voor de vega variant maakten [...]
Wortelgroenten met aardappelrondjes
Via-via kochten we een doos tomaatjes en een kist pastinaak, de tomaatjes zijn verwerkt en liggen in de vriezer te wachten op een goed moment. De pastinaak ging samen met wortelen en paprika in de oven voor kleurtje. Samen met rode ui die in de pan gegaard werd en geblust met wat dille-azijn mengen we [...]
Spaghetti met tomatengroentensaus en een balletje
Zowel Peter als ik hadden het afgelopen weekend een cateringklus, bij mij was er een schaal met gehaktballetjes overgebleven, bij Peter koekjes en citroenkwark. Vomar had een aanbieding van spaghetti en dus maakten we een rijk gevulde groenten-tomaten saus met daarin ook gelijk alle wortel en ui die er nog lag. Voor glutenvrij en vegetarisch [...]
Udon noodles met ei en groenten
Een tijdje geleden maakten we een maaltijd met veel groenten en Udon noodles die we opgespaard hadden. Van een aantal deelnemers hoorden we dat ze erg goed bevallen die noodles en omdat er nog een halve krat was hebben we die deze week maar opgemaakt. Qua vlees was er een diversiteit over van Buurtbuik, die [...]
Hamlapje met aardappelen, sperziebonen en champignonsaus
Via Buurtbuik was er niets bruikbaars overgebleven dus hebben we deze week alles ingekocht. Champignons waren bij de AH in de aanbieding, een champignonsaus gaat goed bij een hamlap dus op naar de AH voor de sperziebonen. Toen naar de Vomar voor de hamlappen in de aanbieding. Dat viel nog niet mee, er waren er [...]
Flagoletjes met groenten en een slavink
Er was een minimale keukenbezetting, Waslo en Paul begonnen rond 14:15 en even later kwam Tineke en daar moesten we het mee doen. Peter had zich in het weekend al ziek gemeld, daarom had ik al bedacht dat we vooral iets simpels moesten maken. Dat kwam extra goed uit toen bleek dat ook Lloyd andere [...]
Udon noodles met groenten
Via Buurtbuik komen regelmatig een paar pakjes Udon noodles binnen. Die verzamelen we en ondertussen hadden we een horeca-krat vol met pakjes. Kortom hoogste tijd om ze eens te gebruiken, we telden de pakjes en het blijkt dat we net iets meer dan de helft nodig hadden. We haalden 40 eieren, 5 dozen champignons, een [...]
Kip met aardappeltjes en groenten
Morgen is het woensdag en pas nu plaats ik het gerecht van vorige week. Gelukkig zijn de foto's er deze keer wel 🙂 We haalden kippendij bij Boz op de Hogewey en marineerden deze met wat olie en veel kipkruiden, daarna gingen ze in de oven op het grill-programma. Groenten en aardappelen hadden we nog, [...]
Boerenkool met worst
Met dit gure weer was het tijd voor stamppot, met twee man minder in de keuken moest het ook niet teveel werk zijn en dus kochten we voorgesneden boerenkool, twee voor de prijs van een bij de Vomar. Op de markt haalde ik vuile bonken, schillen, koken en stampen. Met een aantal varianten zoals geen [...]