Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Nieuwe website voor Kookgroep Weesp
Verbeterde mogelijkheden voor communicatie De oude website, waar we wekelijks onze maaltijden op blogden, is vervangen door een nieuwe WordPress-site. Deze verandering biedt ons meer mogelijkheden op het gebied van online communicatie en gebruiksvriendelijkheid. We kunnen nu eenvoudig updates plaatsen, recepten delen en onze activiteiten beter in de kijker zetten. De nieuwe site stelt ons [...]
Macaroni
Geeske vond dat het tijd werd voor macaroni, en het was inderdaad erg lang geleden dat we dat eens maakten. Er was een kleine keukenploeg (Peter was ziek, Luuk aan het solliciteren en Tineke had bezigheden elders) en dan is een pasta achtig iets prettig omdat er toch wat minder tijd is.Dan is 20 kilo [...]
Hutspot
Volgens de overlevering hebben we hutspot te danken aan de Spaanse bezetting:Volgens de overlevering trok een kleine jongen, Cornelis Joppensz, op 3 oktober naar de Lammenschans, ruim een kilometer ten zuiden van de stadswallen. Maandenlang hadden hier Spanjaarden gebivakkeerd, maar die hadden inmiddels de benen genomen, uit angst voor het oprukkende water en de opstomende [...]
Foe Yong Hai
Waarom niet een keer Foe Yong Hai zei Geeske, en zo geschiedde, in haar diepvries lag nog een mooie voorraad kipfilet en dat werd de basis. Met passata, azijn en gembersiroop maakten we de rode saus en de kipfilet velvetten we.De Rational maakte voor ons ondertussen 5 kilo bruine rijst klaar en de groenten werden [...]
Spruitjes met kipworst en aardappelrondjes
Peter had een tijdje geleden allerlei diepvrieszakken met aardappelrondjes geregeld, zoveel dat het niet allemaal in de vriezer in het Fort paste, een aantal zakken gingen dus logeren in de vriezer van Louwrens. Eenzelfde verhaal met kipworsten, ruim 70 worsten in ik denk een doosje of 30 gingen uit logeren in de vriezer van Geeske.Het [...]
Pasta met groenten-tomatensaus
De laatste woensdag van october...Het begon wat rustig in de keuken, zowel Lloyd als Luuk als Peter waren thuisgebleven in diverse stadia van malaise. Hopelijk herstellen ze snel en kunnen we volgende week weer wat meer werk in de keuken verzetten.Gelukkig kwamen Christie, Tineke en ook Geeske dus uiteindelijk viel het toch mee en konden [...]
Aardappelgratin met brocolli en worst
Buurtbuik had geen aardappels gebruikt en dus was er genoeg om gratin te maken, we deden dit met de laatste voorraad room en we maakten ze in een leuk bakje waar we recent een enorme stapel van kregen. Dat scheelt enorm veel gedoe met portioneren en mooi maken van verzakte aardappellaagjes.Groenten waren er niet, dus [...]
Boerenkool met Knolseldersteak
We kochten boerenkool in de aanbieding bij de Vomar (20 zakken halen, 10 betalen in ons geval) en aardappelen bij Dennis op de markt. 17 kilo want meer vuile bonken had hij niet bij zich.Peter had van een cateringklus nog een heel aantal knolselders over en maakte hiervan steaks. Het maken van de stamppot was [...]
Sperziebonen met linzenballetjes
De aanvoer van ingrediënten via Buurtbuik is drastisch verminderd, 2kg Sperzieboontjes, klein bloemkooltje, broccolitje, 3 aubergines, 6 rode paprika’s, 250gr champignons, 10 eieren, 6 tomaten gaf Peter door.Dus ik ging naar de winkel om sperziebonen er bij te halen, de aanbieding was helaas al op dus kwam ik op het Fort met zes zakken duurbetaalde [...]
NoWaste Risotti
Afgelopen zondag (29 september) was het NoWasteFoodFestival in het Fort, naast ruim 150 bezoekers bleven er 51 mensen eten van het menu dat bestond uit ingrediënten die we de afgelopen maanden fermenteerden en/of op andere wijze verduurzaamden.Ondanks 5 gangen met royale porties bleef er nog het een en ander over, gecombineerd met verse aanvoer van [...]
Vergeten eten
De 25e september was een dag dat ik niet alleen vergeten ben een foto te maken maar ook geen actieve herinnering meer heb wat we maakten.Peter was die dag ziek, de zondag van deze week is het NoWasteFestival en dus heb ik in alle drukte een maaltijd gemaakt zonder dat deze op enige wijze is [...]
Balletjes (of kip) met courgettte en spinazie met een Rösti rondje
De aanvoer van de Buurtbuik is de laatste paar weken drastisch verminderd, van regelmatig 30 a 40 dozen moeten we het nu doen met 15 dozen maaltijdcomponeneten die wekelijks binnenkomen.Dat merken we vooral in de hoeveelheid groente en vlees, de koolhydraten hebben we behoorlijk verzameld de afgelopen tijd en we hebben een stevige voorraad opgebouwd.Qua [...]