Bonenschotel met kippenpoot

Bonenschotel met kippenpoot

De keukendames Loek en Jannegé waren deze week op vakantie, daarnaast waren er ook twee bezorgers niet. Het was dus wat improviseren deze week.

Met dat in gedachten besloot ik om een eenvoudige bonenschotel te maken, de bonen van de HAK potjes die we nog hebben staan van HRIF met daarin lekker wat verse groenten, wortel; paprika; snijbonen en wat spruitjes als bonus.

De kippenpoot marineerden we in kipkruiden en jamaican jerk en bakten we in de pan en gaarden ze na in de oven.

Bij de groenten werdt nog wat tomaat en flink wat bleekselderij bouillon toegevoegd.

Het was voor de keuken-invallers Manouskha en Miranda geen enkel probleem, om 15:45 was alles klaar en konden we de bakjes al vullen. Ondertussen draaide ook de afwas gewoon door en konden we mooi op tijd de keuken achter ons dicht doen.

Dat was ook nodig want er waren twee routes uitgevallen, de andere bezorgers hadden al wat bakjes overgenomen maar er bleven nog een adres of 8 over. Manoushka ging op huis aan en bezorgde de bakjes die op die route lagen. Paul en Miranda gingen op pad met de indrukwekkende bakfiets van Miranda om alle andere bakjes te bezorgen.

Ook dat verliep probleemloos, op een adres na waar niet werd opengedaan. Hopelijk ziet mevrouw het bakjes in de vensterbak staan.

Loek en Jannegé kunnen prima nog eens op vakantie, met dit inval-team draait het ook als een speer :)

Tot volgende week!