Bloemkoolcurry met aardappel

Bloemkoolcurry met aardappel

Het begon met Ronald die een heel aantal "uitgelopen" bloemkolen over had. De bloemkool is een bloem, vanuit de supermarkt kennen we die als een soort van oneffen voetbal die verder dicht zit.

Als je hem iets langer laat staan loopt deze bloem uit, er ontstaan dan ruimtes en het oppervlak wordt sprietiger. Ze zijn dan iets meer uitgesproken van smaak, eigenlijk lekkerder dan dicht..

De bloemkolen werden schoongemaakt en we doken in de groentenla, er waren nog wat spruiten, een kilo winterwortel en uien. Deze gingen er allemaal bij en samen met Fairtrade gele curry (de laatste voorraad van HRIF) verdween dit in de pan.

Ondertussen kookten we de aardappelen en ging alles in de bakjes.

Van het gevulde bakje hebben we geen foto, dezelfde ochtend hadden we bezoek van een delegatie met burgermeester Femke Halsema, daar hebben we ook geen foto's van...

Een link naar het artikel over het bezoek op Weespernieuws

https://www.weespernieuws.nl/nieuws/algemeen/300419/werkbezoek-burgemeester-halsema?giftlink=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjdXN0aWQiOiI3NTQ4NiIsImFydGljbGVJZCI6IjMwMDQxOSIsImRvbWFpbiI6IndlZXNwZXJuaWV1d3MubmwiLCJuYmYiOjE2Njc0MDk0NjUsImV4cCI6MTY2ODYxOTA2NSwiaWF0IjoxNjY3NDEzMDY1fQ.bagKwpylj6TicLMlzA07OcUmJ9dzDGdHjnkPe9vFQ6A