Surinaamse Zuurkool

Surinaamse Zuurkool

Er stond nog vier zuurkool in de koelkast, tijd om er iets mee te doen. Bij de Vomar kwamen de "verse rookworsten" weer eens langs voor 1.99 per stuk. Dan kan je twee kanten op; of een mooie traditionele zuurkoolschotel of iets anders.

Het werd iets anders :)

Loek introduceerde hem ooit, de surinaamse zuurkool, het is een mooie mengelmoes van aardappel, rijst, zuurkool, rookworst, spek en kip op smaak gemaakt met hindoestaanse kerrie, komijn, koriander en nootmuskaat.

De kip en verse specerijen en kruiden werden gehaald bij Hakan van Boz Versmarkt tussen de AH en Kwalitaria Weesp. De aardappelen en bouillonblokjes haalden we bij de Dekamarkt en op weg naar het Fort haalden we nog wat overschot van de Buurtbuik op. Alle ui en knoflook daarvan konden we gelijk opmaken. Andere resten zijn of verdeeld op opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Janneg├ę is er per januari gestopt en Loek had haar hoofd vol van een ontstoken kies waar ze hopelijk vandaag van verlost wordt.

Marius en Tineke gingen er vol gas op en al snel stond de boel te pruttelen, we maakten de zuurkool in bulk maar hielden de spek en worst apart zodat we onze halal deelnemers een varkensvrije variant konden geven. Daarna mengden we het spek er door en vulden de rest van de bakjes.

Er bleef een mysterieus bakje extra over, daar ontfermde Henk zich over.

Volgende week maken we waarschijnlijk een maaltijd met de vele groenten die we nog over hebben van de afgelopen twee weken, misschien in combinatie met wat potjes uit de voorraad van HRIF.