Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Curry met Ei
Een tijdje geleden kregen we een enorme hoeveelheid kruidenpasta's van Fairtrade via onze vrienden van HRIF en na wat experimenteren hebben we deze maaltijd er mee gemaakt. Witte rijst met groente curry; de groenten die we gebruikten: rettich, wortel, pompoen, snijboon, bloemkool en spinazie.De eieren zijn ook gesponsord en wel door Leo Kostelijk uit Nederhorst [...]
Pasta Bolognese
Deze week maakten we pasta bolognese, we hadden van de afgelopen weken nog flink wat wortel en bleekselderij over. Bij de BOZ versmarkt haalden we 4 kilo rundergehakt en een paar doosjes champignons. De pasta kregen we van HRIF.Dat de prijzen stijgen is inmiddels goed te merken bij het doen van de boodschappen. Het rundergehakt [...]
Ik SIA het niet meer zitten…
Tenminste twee keer per week kom ik bij Fort Ossenmarkt en kom dan langs het bankje op de foto. Een mooie plek om even rustig te zitten en te genieten van de omgeving. Met het mooie weer van de laatste tijd wordt het dan ook regelmatig gebruikt.Dat is ook te zien aan de rommel die [...]
Sperziebonen met een slavink, aardappeltjes en jus.
Veel hollandsch-er kan het niet, met zowel de sperziebonen als de slavinken in de aanbieding bij de Vomar en met de aardappel-aanbieding nog in de opslag was het deze week een bijna-alles-van-de-Vomar maaltje. Voor de jus kochten een runderschenkel en bakten deze stevig aan. Samen met de laatste sjalotten van https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/en een paar stronkjes bleekselderij [...]
Bonenschotel met pulled-pork
Die potjes van Hak zijn nog lang niet op, en er is gelukkig keuze genoeg!Deze week maakten we een bonenschotel met een mix van bonen, veel witte bonen (zonder tomatensaus) maar ook wat losse potjes met leuke bonenmix.De voorbereiding was een dag eerder, we maakten pulled-pork op de BBQ, deze maakten we mooi op smaak [...]
Hachee
De meeste klassiekers zijn dat met een reden, als het niet lekker is dan noemen we het "vergeten groenten" ;-)Rode kool met een aardappeltje en hachee is zo'n klassieker, en omdat we een prachtige HAK voorraad hebben gekregen van HRIF maakten we deze week rode kool met hachee.De rode kool hoefden we alleen op te [...]
Cake voor het maatjesproject
Bij uitzondering, want de ruimte in de Papelaan 99 werd gebruikt als stemlokaal, week het maatjesproject uit naar de grote zaal van de KGW in het Fort.Ter ere daarvan bakten we een cake volgens het klassieke recept van Cees Holtkamp. Dat recept staat in het boek "de Banketbakker" van Cees Holt, zelf hebben we de [...]
Bonenschotel
Je moet de bonen van HAK hebben.Die zin staat ergens ingebrand, ik kan geen potje van Hak zien of ik moet denken aan die slogan. Als ik dan even ademhaal dan flitst het reclamefilmpje van Hak met Martine Bijl door mijn herinnering. Vanuit een veld in Macedonie, met perziken. En als ze zo'n huidje zou [...]
Donatie van HRIF
Op de wagen staat ongeveer een derde van alle potjes die we afgelopen woensdag kregen. We kregen deze van HRIF via Max Veenstra en Wim Bos; ze hebben het inmiddels enorm druk met hulpgoederen verschepen naar de Oekraine maar ze willen de lokale goede doelen ook graag helpen. Daarom zochten ze contact met ons en [...]
Oeps
Door een verhuizing stond hier een paar dagen de site van KGWkoken.nl , de fout is hersteld
Stamppot parade
Het was een beetje een rommelige dag, in de ochtend hadden we een afspraak bij HRIF om eens te komen kijken wat ze konden doneren aan ons. Nog voor dat we konden beginnen met koken stond er al een enorme hoeveelheid potjes in de gang van het Fort. Dat konden we net op tijd opruimen [...]
Pasta Penne met pompoen en kip
Deze week de laatste ronde met pompoen, jazeker nog steeds die ene van Ronald, dit is de derde of vierde keer dat we er iets mee maken, ik ben de tel kwijt. Dit was onze laatste batch die nog in de vriezer stond. We maakten weer een pastasaus, deze keer met kip en courgette waarbij [...]