Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Groenten met rijst en kip

    24 augustus, het is weer even wennen na 3 weken vakantie.Met kip van BOZ, een dag van te voren gemarineerd in lekkere kruidenolie, en veel paprika en wortels maakten we een maaltijd met daarbij rijst.De groenten werden geroerbakt en met sweet chili saus gekregen van HRIF op[ smaak gemaakt. De kip en de champignons bakten [...]

    Published On: August 25, 2022
  • Courgettestamppot met kip van de BBQ

    Het was de laatste keer koken voor de zomersluiting, op 24 augustus bezorgen we weer een maaltijd.Er lagen best nog veel restjes, veel courgettes, 3 kilo ui en 5 kilo aardappelen. Allemaal ingredienten die eigenlijk wel opgemaakt moesten worden. Dus maakten we een stamppot. Het resultaat was visueel niet ontzettend aantrekkelijk maar de smaak was [...]

    Published On: July 27, 2022
  • Roergebakken courgette met hartige rundergehaktsaus en rijst.

    Het is courgette tijd! Door het mooie weer groeien ze enorm en bij zowel Vers aan de Vecht (de nieuwe site is online en ziet er goed uit!)  als bij de Pluktuin van Ronald was er overschot.We namen ze dankbaar in ontvangst en dat zag er zo uit, en dat is zonder de courgettes van [...]

    Published On: July 22, 2022
  • Pasta met courgette, feta en falafel

    Ronald van https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/ had flink wat courgettes over, of we daar iets mee konden?Natuurlijk kunnen we daar wat mee! Het waren er niet genoeg om van de courgette slierten een pasta-vrije pasta te maken maar daarom kozen we om het te combineren met spaghetti. Alle courgettes gingen op de mandoline met het dubbele mes, met [...]

    Published On: July 13, 2022
  • Stamppot Andijvie

    Het was een experiment, op zaterdag haalden we andijvie op die over was bij Vers aan de Vecht en brachten deze naar het Fort in de hoop dat ze in koeling het nog prima zouden uithouden tot de woensdag.Het transport ging per fiets en verliep zonder problemen.Bij aankomst pakten we de andijvie over naar de [...]

    Published On: July 6, 2022
  • Paksoi van Vers aan de Vecht

    Als Kookgroep Weesp zijn we afhankelijk van giften en subsidie om onze deelnemers wekelijks van een verse maaltijd te voorzien.Deze week was de eerste keer dat we van Vers aan de Vecht een donatie kregen, een koelkast vol met Paksoi! Van HRIF hadden we nog een partij rijstnoedels liggen en dus konden we een variant [...]

    Published On: June 29, 2022
  • Witte bonen met paprika en courgette

    Onze vrienden van HRIF gaven ons een tijd geleden een enorme hoeveelheid HAK conserven. Een deel daarvan is appelmoes en die potjes geven we regelmatig mee. Andere potjes blijven wat staan, het is tenslotte niet echt tijd voor rodekool met stoofvlees of voor een bonenschotel.Of toch wel? We gingen het internet ter inspiratie en vonden [...]

    Published On: June 22, 2022
  • Kip met gebakken aardappeltjes en groenten

    Soms weten we het een week van te voren wat we de week daarop gaan koken, soms zeggen we "we zien wel". Vorige week was een "we zien wel" en tot en met de woensdag ochtend wist ik het eigenlijk nog steeds niet.We hebben contact met diverse tuinen maar de aanvoer ervan moet nog op [...]

    Published On: June 15, 2022
  • Roti zonder roti

    Het vel (de pannenkoek) bij Roti is de naamgever van het gerecht, maak je dus aardappel, sperzieboon en kip met surinaamse kerrie dan maak je eigenlijk geen roti maar het gerecht dat traditioneel met roti wordt gegeten.Nou dat maakten we dus want voor handgemaakte roti-vellen hebben we geen tijd en ze inkopen zou de kosten [...]

    Published On: June 9, 2022
  • Macaroni

    Afgelopen week kookte ik twee avondmaaltijden voor de Veluwe Marathon en daar waren wat restjes van overgebleven. Voornamelijk een ruime hoeveeltijd tomatensaus met rundergehakt.Ui hadden we nog genoeg en samen met wat vers gekochte groenten zoals prei, paprika, bleekselderij en champignons maakten we hier een macaroni schotel van, ruim voldoende voor de 30 deelnemers. Thuis [...]

    Published On: June 1, 2022
  • Pasta Penne met tomaten-gehakt saus

    Soms is het wat drukker dan andere dagen, als je dat van te voren weet kan je er rekening mee houden. De afgelopen week was er naast de standaard maandag-avond en woensdag-middag voor mij (Paul) ook een andere uitdaging: catering voor 40+ mensen voor de donderdag, vrijdag en zaterdag.Daarom koos ik voor een eenvoudige pastaschotel, [...]

    Published On: May 25, 2022
  • Rijstnoedels met Paksoi en kip

    Toen we twee weken geleden een partijtje rijstnoedels van Wim kregen dacht ik dat ik daar wat mee wou doen. Diezelfde week vroeg Ronald aan mij of ik over een twee of twee iets zouden kunnen met de paksoi die hij dan zou hebben.Een prachtige combinatie natuurlijk, stukje kip er bij en klaar. Dat was [...]

    Published On: May 18, 2022