Tabouleh met geroosterde broccoli

Tabouleh met geroosterde broccoli

Zakjes met bulgur, jasmijn rijst, risotto-rijst en parel cous-cous zitten vaak in de dozen van Hello Fresh. Deze week kregen wij ze want de Buurtbuik opslag bij FC Weesp zit vol.

Het was afgelopen dinsdag die ene dag met de wolkbreuk boven Weesp en dus bleef het rustig. Daardoor was er naast de dozen met droge ingrediënten wnog van alles over. Zoon T. was over vanuit Nijmegen en hielp met plezier mee om een twee keer op eeen avond langs te gaan en alles mee te nemen.

De voorraden in het Fort werden aangesterkt, zakjes kruiden opengeknipt en toegevoegd aan bestaande bakjes. Droge ingrediënten netjes gesorteerd en vlees en Gazpacho ingevroren. Sommige zaken zoals wat fruit en wortels waren toch wel erg ver heen en deze verdwenen in de afvalbak.

Qua verse groenten was er ontzettend veel broccoli, maar ook best veel tomaat, komkommer en een enorme voorraad kruiden. Er was ook best wat yoghurt en creme fraîche over.

Tussen de zakjes met droge ingrediënten vonden we ook nog een grote voorraad geschaafde amandelen.

Hoewel zoon T. full-time kok is bij de Nieuwe Winkel in Nijmegen had hij er zin in om iets te verzinnen en mee te helpen met het maken. Een probleem; hij had om 14:00 een afspraak en normaalgesproken beginnen we pas rond 14:30 met het koken.

Omdat het te leuk is om niet te doen gingen we alvast naar het Fort en begonnen rond 12:00 met het voorbereiden van 45 maaltijden.

Groenten, feta en andere ingrediënten werden verzameld en thematisch ingedeeld, de enorme doos met broccoli lieten we even staan maar de rest werd in hoog tempo netjes in brunoise gesneden.

Toen alle ingrediënten voor de tabouleh gesneden waren en netjes in bakjes stond was het water voor de de bulgur nog niet eens aan de kook.

Terwijl zoon T. de laatste hand aan het sausje legde kwamen de andere vrijwillgers al binnen en werd de broccoli in roosjes gesneden, bakjes gewassen en gedroogd.

De broccoli mixte ik door een komijn-olie om ze vervolgens te grillen in de oven; volgende keer zet ik de deur van de oven open want het resultaat was mij wat te nat maar het was een mooie extra voor op de tabouleh.

We mengden alle ingrediënten door de lauwwarme bulgur en zo ontstond de tabouleh, vervolgens de broccoli er op en de garnering in de vorm van de saus en het geroosterde amandelschaafsel.

De dag ervoor hadden we potjes appelmoes koud gezet zodat we de lauwwarme tabouleh samen met een potje koude appelmoes konden bezorgen.

Rond 16:30 waren we klaar.

Voor deze maaltijd maakten we alleen maar gebruik van spullen van de Buurtbuik, de vrijwilligers gingen zelfs naar huis met een brood dat ook nog over was van de dinsdag.

aantal maaltijden: 45
kosten: 0,0

Dat is lang niet gek :)
Met dank aan alle 12 de vrijwilligers van de Kookgroep!