Pasta met salade

Pasta met salade

Ronald van de pluktuin in Nederhorst had veel sla waar iets mee moest, bij de Buurtbuik was er juist niet erg veel, de aanvoer van Hello Fresh was wat kleiner dan anders omdat het beschikbare vervoer deze week wat kleiner was.

Met temperaturen rond de 30 graden had ik de hoop op veel groenten voor een pasta maar eigenlijk waren er alleen maar een doos of 10 met paddestoelen. Gelukkig was daar ook Sanne van de Buurtbuik en van haar mocht ik rundergehakt meenemen, ideaal voor een bolognese-achtige pastasaus.

Bij het ophalen van de salade kreeg ik van Leo van Kwekerij Kostelijk ook nog 20 eitjes, samen met 5 komkommers en twee dozen snoeptomaatjes van de Vomar werd dat de salade met een snelle vinegraitte van balsamico azijn, olie, mosterd en peper en zout.

Terwijl ik het gehakt in de doos pakte kwamen ook nog de groenten van de Boz versmarkt binnen, daar zaten lekker veel aubergines bij, twee zakken met de zachte groene pepers en nog een paar rode paprika's die al wat ouder waren maar nog prima in de saus konden.

Uit de voorraad haalden we uien, tomaten uit blik, tomatenpuree en een zak kaas, deels nog overgehouden van de catering van de Veluwemarathon in mei, daarmee maakten we de pastasaus. De pasta zelf kwam ook uit voorraad, een tijdje geleden kregen we 3 zakken van 3 kilo; we hebben er nu nog één..

We wasten, snipperden, bakten en schepten en zo kwamen er weer ruim 40 maaltijden in de bakjes terecht.

Dankzij de bezorgers, deze week speciale dank voor Joengkie die naast de vele bakjes voor de Wintertuin ook nog eens de route van Bianca overnam. Met ruim 20 bakjes en zakjes ging hij op pad :)