Pasta met snijbiet en worst

Pasta met snijbiet en worst

Ronald van de pluktuin had twee grote tassen snijbiet over, er was pasta in de aanbieding bij de Vomar en bij Buurtbuik was er een ruim aanbod van champignons, rode paprika, ui en andere groenten.

Weet je waarom snijbiet zo heet? Omdat je ontzettend veel moet snijden :)

De tassen werden geleegd in de spoelbak met flink wat zout in het water om de extra proteïnen zoveel mogelijk te verwijderen, daarna ritsen om blad en stengel te scheiden en de stengels in kleine stukjes snijden anders heb je last van de draadjes in de stengels. De stengels hebben meer garing nodig dan het blad dus werden de stengels eerst gestoofd en andere groenten in een bakpan aangezet.

Daarna werd de boel samengebracht en op smaak gemaakt met huisgemaakte groenten- en kippenbouillon en restjes smaakmakers uit de koeling zoals de jus die overgebleven was van de kipdijfilets van twee weken terug en het bakvocht van de worsten.

Na het volscheppen van de bakjes kregen we last van een natte vloer bij de vaatwasser, wat eerst leek op een kleine lekkage bleek een groter probleem te zijn, een van de pompen die het afvalwater uit onze kelder van het Fort omhoog moet pompen bleek defect, en door de kortsluiting deed de andere pomp ook niks meer.

Dat was al even bezig, in de ruimte van de pomp stond ruim 2 centimeter water op de vloer, tot overmaat van ramp stond op een gegeven moment ook de keuken blank.

Dankzij de  hulplijn van Teeuwissen, die het systeem in onderhoud heeft, stond in no-time een monteur met kennis van zaken voor de deur en na het verwijderen van de kapotte pomp werkte onze afvoer weer.

Gelukkig is er dankzij de extra inzet door vrijwilligers van de KG Weesp en de Kookgroep de keuken extra goed schoongemaakt waarvoor onze dank!