Barbiepasta met Brocollini

Barbiepasta met Brocollini

Bij de Buurtbuik stond de doos al ingepakt, 3 kilo penne, een hele stapel bieten en een hele stapel champignons.

Er lag ook veel brocollini (dat staat op de verpakking, ik kende het als bimi) dat kleurt er mooi bij en dus laadde ik dat ook in.

Daar moet je dan wat mee verzinnen... Ik gooide nog wat kookroom en roomkaas in de doos en wat andere losse dingen waarvan ik dacht dat ik er misschien iets mee kon combineren.

Onderweg naar het Fort bedacht ik dat de bieten in ieder geval maar in de oven thuis gegaard moesten worden, dat duurt ruim een uur en de oven thuis is dan handiger, dan kon ik ze tenminste gegaard meenemen.

Later die dag schoot mij plots een recept te binnen, een pasta met biet en creme fraiche die ketsroze wordt, ik had weliswaar penne en geen tagliatelle maar dat mag de pret niet drukken.

Het recept komt uit Rebel Cookvan Simon Rimmer, het is een boek uit 2006 en niet meer verkrijgbaar, Simon vind het vast niet erg dat ik het complete recept hier even plak :)

Ik toog naar de supermarkt en kocht creme fraiche en potjes mierikswortel en het feest kon beginnen.

Terwijl ik het recept uit de doeken deed bij de keuken-vrijwilligers merkte Marius fijntjes op dat er en gluten en lactose in zat. Niet handig voor onze deelnemer met lactose- en glutenallergie. Maar gelukkig hebben we voorraden en met wat tomatensaus, groenten en quinoa maakte Marius een prachtig alternatief.

Michael stortte zich op de champignons en Tineke en Astrid vielen de bieten aan.

Toen was het min of meer een kwestie van assembleren..

Na het eten maken kwam de logistiek van bakjes vullen en stapeltjes maken voor de bezorgers.

Volgende week (17 mei) zijn we er nog, daarna sluit de Kookgroep even voor twee weken haar keuken. Op woensdag 7 juni zijn we weer terug.