Kliekjesdag

Kliekjesdag

Een tijdje geleden hielden we 5 liter tomaten/groente/gehaktsaus over en die stond in de vriezer te wachten op betere tijden. Afgelopen zaterdag was bij onze gastheer de Kreatieve Groep Weesp het lentebuffet gaande. Ruim 30 deelnemers kwamen gezellig eten van het buffet klaargemaakt door de feestcommisie.  

Een van de gerechten was een ruimte pan met kippenragout, daar bleef ook best een mooie portie van over en die stond in de koelkast te wachten.

Samen met groenten van de Buurtbuik wat extra gehakt en kip konden we van deze "restjes" mooi 40 bakjes maken. Dit was een mooi moment, zowel Michael als Astrid hadden bezigheden elders en Marcus kwam kennismaken, dus een rustige middag in de keuken kwam mooi uit.

We maakten de restjes warm, bakten de kip en het gehakt, vulden het aan met de verse groenten van de Buurtbuik (deze keer lekker veel courgettes en aubergines en de rijst voor bij de ragout) en vulden de bakjes.

De hoeveelheden kwamen mooi uit en met 17 pasta en 23 bakjes ragout gingen de bezorgers op pad, ook bij de bezorgers kwam iemand kennismaken: Joengkie, hij ging op pad met de bakjes die normaalgesproken door Gianni worden bezorgd maar dat lukte al een aantal weken niet door zijn werk.

We zijn benieuwd naar zijn ervaringen, en natuurlijk ook naar wat we volgende week gaan maken, er ging deze week wat kip de vriezer in, daar is vast iets lekkers van te maken samen met de ingrediënten die we bij de BuurtBuik halen.