Aangeklede Groentencurry met kip

Aangeklede Groentencurry met kip

Rond 09:00 in de ochtend kwamen er maar liefst drie NL-alerts binnen, het zou noodweer worden! Dat gebeurde ook wel maar de ellende trok snel weg en rond 14:00 was het goed te doen, we kwamen zelfs grotendeels droog aan in de keuken.

De dag ervoor was het bij de Buurtbuik wat minder dan anders, de hoeveelheid dozen viel wat tegen, zeker vergeleken met de week ervoor, maar desondanks lukte het om een doos te vullen.

Veel oudere aubergines, een mooie hoeveelheid broccolini (bimi), wat puntpaprika's en turkse paprika's, een bos kruiden en bosjes bosui.

Op voorraad hadden we kokosmelk en rijst (beide gekocht bij Foodello) en in de groentenla lagen nog wat wortels en andere groenten.

De kip haalden we bij Boz Versmarkt.

De rijst (3 kilo) werd gekookt, alle groenten gesneden en gebakken en de kip aangezet in de pan voor een mooi kleurtje en daarna in de oven om na te garen.

We waren met z'n viertjes, Tineke sloeg een weekje over, dat merkten we goed na het koken, er was best veel afwas en schoonmaakwerk en voordat je het weet is het dan half zes.

De bezorgers hielpen mee met het vullen en verdelen van de bakjes en na de schoonmaak deed ik nog even het rondje van Gianni.

Naast de gewone maaltijd maken we voor een deelneemster sinds kort ook een soep van verse ingrediƫnten, dat was deze week extra spannend omdat de motor van de blender rookwolken uitspuugde omdat hij het maar zwaar vond.

Hopelijk is hij volgende week bijgekomen, of nog beter hebben we een sponsor gevonden voor een nieuwe, dat zou ideaal zijn!