Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Japanse noodles met kip en groenten
Bij Buurtbuik waren 17 zakjes japanse noodles over, 200 gram per stuk, dus krap genoeg voor onze deelnemers dacht ik. We zagen ook nog rijstnoedels, ideaal voor de ene deelnemer die glutenvrij eet. Dat pakje ging ook mee en verder pakten we puntpaprika, prei, komkommer en een courgette die zich verstopte tussen de komkommers..Uien hadden [...]
Barbiepasta met Brocollini
Bij de Buurtbuik stond de doos al ingepakt, 3 kilo penne, een hele stapel bieten en een hele stapel champignons.Er lag ook veel brocollini (dat staat op de verpakking, ik kende het als bimi) dat kleurt er mooi bij en dus laadde ik dat ook in.Daar moet je dan wat mee verzinnen... Ik gooide nog [...]
Groentencurry met pulled-chicken
De aanvoer van groenten via de Buurtbuik blijft altijd weer verrasssen, deze week gingen we voor een eenpansgerecht. Via Foodello heb ik een tijdje geleden wat voordelige dingen ingekocht waaronder een doos vol doosjes met kokosmelk.Daar wat mee doen samen met de doos groenten dan denk je al snel aan een curry, ik gaf hem [...]
Kliekjesdag
Een tijdje geleden hielden we 5 liter tomaten/groente/gehaktsaus over en die stond in de vriezer te wachten op betere tijden. Afgelopen zaterdag was bij onze gastheer de Kreatieve Groep Weesp het lentebuffet gaande. Ruim 30 deelnemers kwamen gezellig eten van het buffet klaargemaakt door de feestcommisie. Een van de gerechten was een ruimte pan met [...]
Ovenschotel met groenten en kaas
Twee leermomentjes deze week: een ovenschotel maken kost twee keer tijd: bij het maken en in de oven.check de lens van de camera voordat je een foto maaktOm bij nummer 2 te beginnen, alle foto's van deze week zijn onscherp, waarschijnlijk omdat het vele bakken van courgette, aubergine en ui een laagje viezigheid op het [...]
Macaroni
De ene klassieker volgt de andere op, na de Moussaka met tzaziki van vorige week maakten we deze week een hele hoop groenten op met een macaronischotel. In de basis was daar ui, prei, wortel, champignons, paprika en boontjes en tomatensaus. Op de champignons na kwam alles uit het overschot van de Buurtbuik.Daarbij kwam rundergehakt [...]
Moussaka en Tzatziki
Op de foto ziet het er niet bijzonder smakelijk uit maar in de werkelijkheid valt dat gelukkig enorm mee, hopelijk onderschrijven onze deelnemers dat deze week ook!Recent maakten we kennis met Michael en hij wou graag eens een maaltijd maken die geinspireerd was op zijn moederland. Met moussaka en tzatziki wordt dat direct duidelijk!Omdat we [...]
Bonenschotel met nacho’s
Groenten van de Buurtbuik, bonen uit de HAK voorraad die we kregen van HRIF en verder tomaten uit blik en rundergehakt. Dat waren de basis ingrediënten. We sneden en hakten alle groenten en bakten ondertussen het gehakt met turkse groene pepers, die krijgen we regelmatig van Boz maar dan via de Buurtbuik :)De broccoli roosjes [...]
Surinaamse zuurkool met een kippenpoot
De zuurkool van Ruurdtje stond al even in de koelkast, het was niet genoeg om 35 mensen te voorzien van een klassieke zuurkoolschotel maar gelukkig zijn er alternatieven. We maakten al eens eerder een variant van de surinaamse zuurkool schotel; de inspiratie kwam van Sharon van Binnenste-buiten; Surinaamse zuurkoolSharon kookt met zuurkool; geen Hollandse stamppot [...]
Spaghetti met tomatengroente saus en varkensworstje
Het komt niet vaak voor, de kosten voor deze maaltijd waren 0,00.Dat is wel een klein beetje valsspelen want de spaghetti kochten we vorige week in bij de Vomar als aanbieding, per kilo iets van 1.60 maar die kosten boekte ik bij de maaltijdcalculatie van vorige week.De verse groenten kwamen van de Buurtbuik, en deze [...]
Gekookte aardappelen met prei, spruiten uit de oven, geplukte kip en soms een balletje
Het was een hele klus, we begonnen op de gebruikelijke tijd rond kwart voor drie, maar het plukken en schonen van de spruiten was een klus waar Tineke ruim een uur op heeft staan zwoegen.Ondertussen werden ook aardappelen geschilt, prei gesneden en gewassen, kip ontdooid en balletjes gedraaid. Het liep door het vele handwerk best [...]
Groentencurry
Het is een terugkerend thema geworden: groente.Dankzij de Buurtbuik krijgen we wekelijks een doos groente die over is gebleven bij de dinsdag maaltijd. Die verwerken we dan op de woensdag tot een voedzame maaltijd voor onze deelnemers.Dat is wekelijks een leuke uitdaging en deze week maakten we er een vegetarische groentencurry van. We verwerkten bijna [...]