Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Hutspot met worst

    We kregen een doos vol "over" van BuurtbuikDat bleek vooral veel ui en wortel te zijn, en wat aardappeltjes, jammer genoeg veel krieltjes maar met kruimige aardappelen uit eigen voorraad konden we aan de slag en na veel schilwerk konden ui, wortel en aardappel aan de kook gebracht worden.Samengevoegd en gestampt werd dit een hutspot. [...]

    Published On: January 25, 2023
  • Surinaamse Zuurkool

    Er stond nog vier zuurkool in de koelkast, tijd om er iets mee te doen. Bij de Vomar kwamen de "verse rookworsten" weer eens langs voor 1.99 per stuk. Dan kan je twee kanten op; of een mooie traditionele zuurkoolschotel of iets anders.Het werd iets anders :)Loek introduceerde hem ooit, de surinaamse zuurkool, het is [...]

    Published On: January 18, 2023
  • Quinoa met pompoen, groenten en een kipkluifje

    De eerste maaltijd van 2023 is een feit!Eind december was er de eerste bijeenkomst van de Buurtbuik en via hun ontvingen we onder andere 40 kilo quinoa. De maaltijd van vandaag was het eerste experiment met dit product.Quinoa is het zaad van een plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, door de goede voedingswaarde word het [...]

    Published On: January 11, 2023
  • Hete bliksem met rundergehaktsaus

    De oplettende kijker ziet links dat er niet alleen hete bliksem is gemaakt, dit was de eerste batch appelen van Manoushka, die zijn geperst en gebotteld, hopelijk wordt dat een lekkere cider, dat weten we over een klein jaartje.Twee grote emmers appels waren over en daar moest ook iets mee, gezien het feit dat we [...]

    Published On: December 14, 2022
  • Rode kool met een aardappeltje, worstje en uien-jus.

    Het is gelukt hoor, we zijn de foto deze week niet vergeten!We maakten rode kool (uit voorraad van HRIF) met aardappelen uit voorraad (vorige week was er een aanbieding bij de Vomar) en een runderworstje.Op basis van wat schenkels en veel uien maakte ik daarbij een uien-jus om het wat extra smakelijk te maken.We plakten [...]

    Published On: December 7, 2022
  • Bonenschotel met veel groenten

    Het begint een beetje traditie te worden dat ik vergeet een foto te maken.Gisteren waren we met ons vieren, Astrid draaide voor de tweede keer mee en Tineke voor de eerste keer. Loek en ik waren bezig met uitleggen en voordoen. Prompt vergeet je dan dingen, zoals het briefje bij de maaltijd om er op [...]

    Published On: November 30, 2022
  • Boerenkool en Hutspot

    Op woensdag zijn de aardappelen in de aanbieding had ik op dinsdag gezien, ik was even in de Vomar om wat boerenkool bij te kopen. We hadden nog een behoorlijke hoeveelheid in de vriezer maar niet genoeg voor 35 porties.Zo liep ik tegen een voordelige partij wortel met ui op, met de THT op woensdag [...]

    Published On: November 23, 2022
  • Rode kool met rookworst

    Als ik dit schrijf is het morgen al weer woensdag, dit gaat nog over vorige week, de 16e nocember.Loek en ik waren samen in de keuken, Jannegé had andere zaken te regelen.Dat wisten we van te voren en we plannen dan een maaltijd waar niet veel werk aan vast zit. We hebben nog aardig wat [...]

    Published On: November 16, 2022
  • Pasta met broccoli en kip

    Deze week weer eens een maaltijd van louter gekochte onderdelen. Dat de prijzen omhoog gaan is dan plotseling goed zichtbaar. Net iets meer dan 74 euro waren we kwijt voor de boodschappen.Daarbij maakten we gebruik van de aanbieding van de broccoli, 500 gram voor 99 cent. Dat is mooi meegenomen natuurlijk. Bij de kaasboer op [...]

    Published On: November 9, 2022
  • Bloemkoolcurry met aardappel

    Het begon met Ronald die een heel aantal "uitgelopen" bloemkolen over had. De bloemkool is een bloem, vanuit de supermarkt kennen we die als een soort van oneffen voetbal die verder dicht zit.Als je hem iets langer laat staan loopt deze bloem uit, er ontstaan dan ruimtes en het oppervlak wordt sprietiger. Ze zijn dan [...]

    Published On: November 2, 2022
  • Zuurkool met rookworst

    Je hebt zuurkool en zuurkool, de kleine pakjes in de supermarkt zijn vaak aangezuurde kool, dus aangemaakt met azijn en niet gefermenteerd.Echte zuurkool is witte kool die fijngesneden wordt en vervolgens aangestampt met zout. Dat laat je vervolgens afgedekt staan en dan gaat het fermenteren, melkzuurbacteriën zorgen ervoor dat dat de kool licht zuur wordt [...]

    Published On: October 26, 2022
  • Bonenschotel met kippenpoot

    De keukendames Loek en Jannegé waren deze week op vakantie, daarnaast waren er ook twee bezorgers niet. Het was dus wat improviseren deze week.Met dat in gedachten besloot ik om een eenvoudige bonenschotel te maken, de bonen van de HAK potjes die we nog hebben staan van HRIF met daarin lekker wat verse groenten, wortel; [...]

    Published On: October 19, 2022