Viscurry

Viscurry

Het gebeurt niet vaak dat we iets met vis doen, helemaal in het begin toen de Kookgroep voor minder dan 15 man kookte hebben we wel eens een diepvries aanbieding ingekocht om daar mee te koken. Toen bestond de Deen nog in Weesp, dat moet ergens in 2020 of 2021 zijn geweest.

De vis wordt duur betaald zei Kniertje altijd al; en hoewel ze het dan niet over de geldelijke prijs heeft is het wel zo dat vis inkopen voor 55+ porties een financiƫle aderlating zou zijn die we ons niet kunnen veroorloven.

We waren dus erg blij dat er bij BuurtBuik "zomaar" een kilo of drie vis was binnengekomen, kabeljauw en heek.

Behalve de vis waren er ook nog allerlei groenten, courgette, paprika, wortel en spinazie over. O en twee preien en wat broccoli en een pan rijst die al gekookt was:

Samen met wat rijst uit de diepvries en een restje basmati uit de voorraad en bijna alle kokosmelk die nog op voorraad was maakten we een grote pan viscurry.

We maakten hem op smaak met lekker veel kerrie en een potje huisgemaakte sambal (bedankt Ronald!). De in de oven ge-regeneerde en gekookte rijst ging in bakjes, de curry er over en klaar waren we weer.

Drie kilo vis op zo'n enorme pan is niet veel maar we zagen bij iedere schep toch vis mee gaan de bakjes in dus het was een mooi eindresultaat.

Tot volgende week, benieuwd wat het overschot dan is!