Nasi

Nasi

Er is 9 kilo gekookte rijst over zei Peter, dat was het overschot van Buurtbuik, even iets uitgeschoten met de maatvoering moet je maar denken.

Dat was een dikke week geleden, we schoven het in de vriezer en vandaag maakten we er nasi van.

Begin december maakte ik snert bij de les op maandag bij de Kreatieve Groep. Daarvoor had ik flink wat "krabbetjes" gehaald bij van Donk en bijna 20 uur een bouillon van getrokken. Er zat zoveel vlees aan dat ik dat apart had gezet in een emmer in de vriezer. Daar zat ook een label "rijst" op,  een geluk bij een ongeluk want ook deze emmer trok ik uit de vriezer.

Pas bij het openmaken zag ik dat het vlees was en geen rijst :) Gelukkig waren de andere emmers met rijst er ook en dit vlees is natuurlijk perfect in een nasi.

Gelukkig was er ook aardig wat ei, allerlei voorgesneden groenten, wortel en bosui. Voldoende om een aardige nasi mee te maken. Voor de Halal werd er kip gebakken en deze werd apart gehouden van de rest van de nasi. Ook maakten we nog een portie nasi zonder paprika, daarvoor gebruikten we dat ene zakje taugé en dat ene zakje gesnipperde kool met wortel dat ook nog over was.

We hebben maar een gietijzeren "wok" en heel groot is die ook niet dus de specials werden in de wok gebakken, de groenten ook en de bulk van de rijst werd gemengd met bosui-olie en ging op platen in oven om te roosteren.

Ondertussen maakte Peter nog even een snelle sambal van pepertjes, dat samen met alle andere componenenten mengden we in twee grote diepe gastronorm en vervolgens gingen we bakjes vullen.

Voor de liefhebber nog een zakje soja-saus er bij en klaar.

Tot deze week, want deze blog schrijf ik op maandag de 11e maart..
De foto niet vergeten maar dan vergeten te bloggen, die is nieuw :)