Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Stamppot spruiten met een balletje (of karbo)

    Het begint al weer wat vroeger donker te worden 's avonds en met alleen een T-shirtje red je het buiten ook niet meer. Dan is het geen gek idee om je op te warmen met een stamppotje. We stampten deze week de spruiten-aanbieding van de Vomar samen met de aardappelen van de markt. Het finger-spitzen [...]

    Published On: October 13, 2021
  • Babi Pangang met Foe Yong Hai

    Gisteren kozen we een gerecht uit de "tweede Nederlandse keuken", die met de roots van het Chin. Ind. Restaurant zoals je ze alleen maar in Nederland vind.We kochten twee mooie stukken procureur bij Fontijn en bakten deze krokant in een beetje olie, verder garen deden ze in oven. Met een groot blik tomaten, huisgemaakte gembersiroop [...]

    Published On: October 7, 2021
  • Stamppotje spitskool met doperwtjes een balletje rundergehakt en jus.

    Er lagen al een tijdje een paar spitskolen te wachten op gebruik, we hadden ze over gehouden van https://kookgroepweesp.nl/shoarmavlees-met-spitskool-en-rijst-2/Deze week was het zover, we kochten rundergehakt bij Fontijn, vuile bonken op de markt en maakten deze herfstige stamppotmet een knipoog naar de lente door de vrolijke doperwtjes.De jus maakten we van een restje huisgemaakte kippenbouillon, [...]

    Published On: September 29, 2021
  • Krieltjes met sperziebonen en een tartaartje

    De sperziebonen waren weer eens in de aanbieding, het is hoogseizoen en ze komen op dit moment uit Nederland. Dus ook voor de klimaat footprint is het goed om ze nu te eten. Ze zijn ook wat steviger en groener dan de ingevlogen variant.We maakten er krieltjes bij gekocht van de aardappelman op de markt, [...]

    Published On: September 22, 2021
  • Shoarmavlees met spitskool en rijst

    Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees.  Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]

    Published On: September 14, 2021
  • Kipkerrie saus met rijst

    Deze week weer eens geen foto, Paul was afwezig in verband met een onderzoek, dat is gelukkig allemaal goed afgelopen. De keukenbrigade bestaande uit Jannegé, Loek en Nick ging aan de slag en maakten met een saus uit de vriezer, kip en rijst een lekkere maaltijd.

    Published On: September 8, 2021
  • Witlof met ham, kaassaus en een aardappeltje

    Een typisch Nederlandse schotel deze week.We gaarden de witlof met bouillon in de oven en maakten van geraspte kaas en een bechamelsaus een lekkere kaassaus, de ham ging er los bij en voor degenen die dat wilden was er kip in plaats van ham.

    Published On: September 1, 2021
  • Shoarmavlees met spitskool en rijst

    Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees.  Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]

    Published On: August 25, 2021
  • Vrijwilligers gezocht

    Vanaf september hebben we ruimte voor een of twee vaste bezorgers. Heb je woensdagmiddag wat tijd en kan je een maaltijd brengen naar onze deelnemers?Neem dan contact met ons op via contact@kookgroepweesp.nl of via de Versa Vrijwilligerscentrale op https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/o/Kookgroep-Weesp/vacatures/Help-jij-ons-met-het-bezorgen-van-een-gratis-maaltijd-voor-ouderen/36935

    Published On: August 20, 2021
  • Sperziebonen met salami en aardappeltjes uit de oven

    De aanbieding van de sperziebonen (59 cent per pond) was de inspiratie voor dit gerecht, we stomen de boontjes en vullen dat aan met een mix van gebakken ui, champignons en reepjes salami. Daarnaast deden we gebakken aardappeltjes uit de oven.Met wat kip uit de vriezer maakten we een variant zonder salami voor degenen die [...]

    Published On: August 20, 2021
  • Terug van Vakantie

    Sinds 4 augustus zijn we terug van onze vakantie maar het systeem van foto's maken van iedere maaltijd moeten we even opnieuw trainen.Op 4 augustus stonden we met ons tweeën in de keuken en maakten daarom een pasta met groenten en gehaktsaus. Pasta hoeft niet geschild te worden en scheelt enorm :)Op 11 augustus maakten [...]

    Published On: August 11, 2021
  • Even vakantie

    De laatste 2 weken in juli nemen we even vakantie.Als dank voor al het werk kregen onze bezorgers een lavendel plant en ook een zakje met chocoladebrokken.

    Published On: July 15, 2021