Paksoi van Vers aan de Vecht

Paksoi van Vers aan de Vecht

Als Kookgroep Weesp zijn we afhankelijk van giften en subsidie om onze deelnemers wekelijks van een verse maaltijd te voorzien.

Deze week was de eerste keer dat we van Vers aan de Vecht een donatie kregen, een koelkast vol met Paksoi! Van HRIF hadden we nog een partij rijstnoedels liggen en dus konden we een variant maken van de paksoi schotel die we eerder dit jaar maakten met de paksoi van Ronald.

We hopen dat er vaker een overschotje is van verse ingredienten, we kunnen ze goed gebruiken!

De kip en paprika haalden we bij Boz versmarkt in Winkelcentrum Hogeweij (te vinden tussen de Snack en de ingang van de AH), toen hij er achter kwam dat ik deze keer de boodschappen kwam doen voor "het goede doel" gaf hij spontaan 40 euro!

Terwijl alles werd met aandacht gewasssen en gesneden door de keukenbrigade bakte ik de kip in een hete pan voor een mooi korstje. De kip ging in de oven om gaar te worden en met de smaak van de kip nog in de pan ging de paksoi er in.

Idem met de paprika en afgeblust met sherry (bij gebrek aan chinese rijstwijn is sherry een prima vervanger, de chinezen gebruikten dit in de jaren 80 toen er nog bijna geen chinese producten te krijgen waren).

We maakten ondertussen een soja-saus op basis van groentenbouillon en uiteraard werden de rijstnoedels ook nog even gekookt. Van de 30 eieren die er ook nog stonden maakten we omelet en kleingesneden ging dit er als extraatje over.

Deze week was de keukenbezetting maximaal, volgende week is ze minimaal want Loek en Jannegé zijn even een weekje er tussenuit maar gelukkig komt Henriette van de KGW helpen, we moeten alleen nog even verzinnen wat we gaan maken.

Misschien heeft tegen die tijd Vers aan de Vecht wel weer iets over...