Roergebakken courgette met hartige rundergehaktsaus en rijst.

Roergebakken courgette met hartige rundergehaktsaus en rijst.

Het is courgette tijd! Door het mooie weer groeien ze enorm en bij zowel Vers aan de Vecht (de nieuwe site is online en ziet er goed uit!)  als bij de Pluktuin van Ronald was er overschot.

We namen ze dankbaar in ontvangst en dat zag er zo uit, en dat is zonder de courgettes van Ronald.

Omdat soep lastig is met de bakjes die we voor de bezorging gebruiken en we vorige week al pasta met courgette hadden vond ik dat we iets anders moesten bedenken.

Bij de BOZ Versmarkt haalde ik rundergehakt, Hakan maakt dat speciaal vers voor je klaar als je om 3 kilo vraagt :) Nam gelijk ook 5 kilo uien en rijst mee.

De rundergehakt bakte ik rul met knoflookpoeder, fenegriekpoeder en pul biber, de turkse rode peper die niet heel pittig is.

Eenmaal gebakken op smaak gemaakt met sojasaus. In dezelfde pan bakte ik daarna 2 kilo ui, en bluste deze met wat sherry (dank KGW) en ook lekker wat sojasaus. Samen werden deze de pittige gehaktsaus.

Ondertussen kookten we 2 kilo rijst in de rijstkokers met een eetlepel kurkuma om het wat geel te laten worden.

De courgette was ondertussen in mooie blokjes gesneden en deze werden geroerbakt in wat zonnebloemolie en op smaak gemaakt met knoflookpoeder.

Alles werd verdeelt in de bakjes en tenslotte strooiden we er geroosterde pinda's uit de voorraad van HRIF er over.

De extra hartige saus verbond de rijst en de roergebakken courgettes, de pinda's zorgden voor een knappertje.

Er bleef wat saus over, genoeg voor een hapje een dagje later met wat Hollandse sperziebonen en rijst..

Volgende week nog een keer courgettes, we gaan restjes opmaken want de eerste drie weken van augustus nemen we even pauze.