Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Witlof met ham, kaassaus en een aardappeltje
Een typisch Nederlandse schotel deze week.We gaarden de witlof met bouillon in de oven en maakten van geraspte kaas en een bechamelsaus een lekkere kaassaus, de ham ging er los bij en voor degenen die dat wilden was er kip in plaats van ham.
Shoarmavlees met spitskool en rijst
Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees. Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]
Vrijwilligers gezocht
Vanaf september hebben we ruimte voor een of twee vaste bezorgers. Heb je woensdagmiddag wat tijd en kan je een maaltijd brengen naar onze deelnemers?Neem dan contact met ons op via contact@kookgroepweesp.nl of via de Versa Vrijwilligerscentrale op https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/o/Kookgroep-Weesp/vacatures/Help-jij-ons-met-het-bezorgen-van-een-gratis-maaltijd-voor-ouderen/36935
Sperziebonen met salami en aardappeltjes uit de oven
De aanbieding van de sperziebonen (59 cent per pond) was de inspiratie voor dit gerecht, we stomen de boontjes en vullen dat aan met een mix van gebakken ui, champignons en reepjes salami. Daarnaast deden we gebakken aardappeltjes uit de oven.Met wat kip uit de vriezer maakten we een variant zonder salami voor degenen die [...]
Terug van Vakantie
Sinds 4 augustus zijn we terug van onze vakantie maar het systeem van foto's maken van iedere maaltijd moeten we even opnieuw trainen.Op 4 augustus stonden we met ons tweeën in de keuken en maakten daarom een pasta met groenten en gehaktsaus. Pasta hoeft niet geschild te worden en scheelt enorm :)Op 11 augustus maakten [...]
Even vakantie
De laatste 2 weken in juli nemen we even vakantie.Als dank voor al het werk kregen onze bezorgers een lavendel plant en ook een zakje met chocoladebrokken.
Sperziebonen met shoarma en rijst
Deze week een eenvoudige maar voedzame maaltijd. We maakten de sperziebonen schoon en sneden deze doormidden, daarna kort blancheren zodat ze gaar maar niet zacht zijn. Ondertussen wordt de shoarma gebakken en de rijst in de rijstkoker met wat kokosmelk.Van de laatste uien op voorraad maken we met wat olie, peper en zout een soort [...]
Kip, groente en rijst
Fontijn in Weesp heeft een hele fijne shop voor particulieren geopend, we komen er graag voor de wat ongebruikelijker stukjes vlees maar je vind er ook prima kip. Voor 12.50 euro koop je 2 kilo kipdij-filet gevacumeerd in een zwarte horeca-bak.Deze kip marineerden we in een eigen marinade en samen met champignons, brocolli en paprika [...]
Aardappelpuree met Makreel en rucola
Zeker als het wat warmer is dan denk je misschien niet direct aan aardappelpuree met groente, het is immers geen stamppot tijd :)Toch is in het Middellandse zeegebied het bekend als brandade, traditioneel met stokvis maar dat is zelden in de aanbieding dus wij maakten hem met gerookte makreel.Het rokerige en vettige van de makreel [...]
Roergebakken Chinese kool met champignons, kipdij-filet en nieuwe aardappeltjes.
We zijn de foto weer eens vergeten te maken..Op de markt vonden we jonge krieltjes en samen met Chinese kool en kipdij-filet aanbieding van de Vomar maakten we daar een gerecht van.De kipdij marineerden we in in een pittig masala (kerrie) mengsel om ze daarna aan te zetten voor een mooie kleur. Garen deden we [...]
Pasta met tonijn, olijf en kappertjes en een groene salade.
Het is een warme week en daarom deze keer een zomerse pasta met tonijn uit blik en op smaak gemaakt met tomaten, kappertjes en zwarte olijf.Extra, niet op de foto, maakten we een groene salade met tomaat een sjalotje voor de frisheid.
Karbonade met sperziebonen, champignons, rode paprika en gekookte aardappelen.
Buiten was het warm maar in de fortkeuken was het lekker koel... totdat we de ovens aandeden.Deze week waren de sperziebonen en de karbonades in de aanbieding dus daar maakten we een maaltijd van. Samen met wat champignons en vier rode paprika's die al een tijdje in de koelkast lagen.Het was een goed gevuld bakje [...]











