Babi Pangang met Foe Yong Hai

Babi Pangang met Foe Yong Hai

Gisteren kozen we een gerecht uit de "tweede Nederlandse keuken", die met de roots van het Chin. Ind. Restaurant zoals je ze alleen maar in Nederland vind.

We kochten twee mooie stukken procureur bij Fontijn en bakten deze krokant in een beetje olie, verder garen deden ze in oven. Met een groot blik tomaten, huisgemaakte gembersiroop en een "bouillon" van citrus, sinasappel, steranijs en peper maakten we de rode saus. Oja daar zat ook nog wat ui in en we voegden later wat paprika toe omdat het over was.

We sneden en hakten paprika, chinese kool, prei en champignons en roerbakten deze om ze vervolgens in een groot soort omelet te vouwen, onze interpretatie van de Foe Yong Hai. De knapperige procureur sneden we verder in reepjes en maakten deze aan met de rode saus.

Geserveerd met een extra schep saus ging het naar onze deelnemers, volgende week zijn de nieuwsgierig naar de reacties. De kosten voor deze maaltijd waren 2,44 per deelnemer! De rijst en tomaten kwamen uit voorraad, de rest werd ingekocht.