Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Boerenkool met een balletje en jus en een stoofpeertje.

    Zo simpel kan het soms zijn, de Dekamarkt had een mooie aanbieding en samen met de aardappelen uit de voorraad en het mooie rundergehakt van Fontijn maakten we een eenvoudige doch voedzame maaltijd.Deze week hadden we ook een dessert, huisgemaakte stoofpeertjes uit de tuin van de ouders van Manoushka...We hadde ze eerder al gemaakt en [...]

    Published On: November 24, 2021
  • Hutspot met rookworst en jus

    Op de foto zie je de drie ingrediënten van de stamppot, tenminste als je weet dat er in de tas 5 kilo winterwortel zit. Gekocht op de dinsdag markt en op woensdag als verse maaltijd bezorgd bij onze deelnemers. Deze week dus geen foto van het bakje want we te druk met het maken van [...]

    Published On: November 18, 2021
  • Pasta met groenten/rundergehakt

    Recent kochten we grote blikken tomatensaus bij de groothandel en we waren nieuwsgierig; een blik is inderdaad ruim voldoende voor 30 deelnemers.We maakten de saus met 2 bossen bleekselderij, 5 paprika's, een zak winterwortelen, 4 courgettes en ui. En rundergehakt van Fontijn.Met de huisgemaakte groentenbouillon en veel kruiden maakten we het verder op smaak. Voor [...]

    Published On: November 10, 2021
  • Rode kool met stoofvlees en een aardappeltje.

    Wij koken in het de keuken van het Fort Ossenmarkt, tijdens de lock-down waren we de enige maar sinds September zijn er ook weer 's avonds activiteiten in de keuken. Vandaag draaiden we de gasknop van het fornuis om en ...  geen gas.Heel even vliegen er dan scenario's door je hoofd; wat als er vandaag [...]

    Published On: November 3, 2021
  • Pasta Penne met rundergehakt tomaten saus met veel groenten

    Oeps weer eens vergeten de site bij te werken, we maakten pasta Penne met een lekkere gehaktsaus. Met ondermeer verse laurier en een mooi flesje rode wijn.Het duurt even voordat het water kookt voor zoveel pasta maar dat komt de smaak van de saus alleen maar ten goede, die smaken kunnen dan mooi doortrekken.

    Published On: October 27, 2021
  • Kip kerrie met sperciebonen en rijst

    Op maandag ging ik enthousiast naar de Vomar om de week-aanbieding te halen: Witlof! Lekker! Jammer genoeg zag de groente-afdeling er zo uit:Veel rood, weinig wit. Ze zullen nog wel komen dacht ik en de volgende dag ging ik terug:Nog steeds veel rood met een klein hoekje groen.Spruitjes waren de aanbieding van vorige week, wat [...]

    Published On: October 21, 2021
  • Stamppot spruiten met een balletje (of karbo)

    Het begint al weer wat vroeger donker te worden 's avonds en met alleen een T-shirtje red je het buiten ook niet meer. Dan is het geen gek idee om je op te warmen met een stamppotje. We stampten deze week de spruiten-aanbieding van de Vomar samen met de aardappelen van de markt. Het finger-spitzen [...]

    Published On: October 13, 2021
  • Babi Pangang met Foe Yong Hai

    Gisteren kozen we een gerecht uit de "tweede Nederlandse keuken", die met de roots van het Chin. Ind. Restaurant zoals je ze alleen maar in Nederland vind.We kochten twee mooie stukken procureur bij Fontijn en bakten deze krokant in een beetje olie, verder garen deden ze in oven. Met een groot blik tomaten, huisgemaakte gembersiroop [...]

    Published On: October 7, 2021
  • Stamppotje spitskool met doperwtjes een balletje rundergehakt en jus.

    Er lagen al een tijdje een paar spitskolen te wachten op gebruik, we hadden ze over gehouden van https://kookgroepweesp.nl/shoarmavlees-met-spitskool-en-rijst-2/Deze week was het zover, we kochten rundergehakt bij Fontijn, vuile bonken op de markt en maakten deze herfstige stamppotmet een knipoog naar de lente door de vrolijke doperwtjes.De jus maakten we van een restje huisgemaakte kippenbouillon, [...]

    Published On: September 29, 2021
  • Krieltjes met sperziebonen en een tartaartje

    De sperziebonen waren weer eens in de aanbieding, het is hoogseizoen en ze komen op dit moment uit Nederland. Dus ook voor de klimaat footprint is het goed om ze nu te eten. Ze zijn ook wat steviger en groener dan de ingevlogen variant.We maakten er krieltjes bij gekocht van de aardappelman op de markt, [...]

    Published On: September 22, 2021
  • Shoarmavlees met spitskool en rijst

    Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees.  Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]

    Published On: September 14, 2021
  • Kipkerrie saus met rijst

    Deze week weer eens geen foto, Paul was afwezig in verband met een onderzoek, dat is gelukkig allemaal goed afgelopen. De keukenbrigade bestaande uit Jannegé, Loek en Nick ging aan de slag en maakten met een saus uit de vriezer, kip en rijst een lekkere maaltijd.

    Published On: September 8, 2021