Pompoen

Pompoen

Vorige week bracht Ronald van de Pluktuinderij ons een enorme knaap van de een pompoen. Die was helaas grotendeels voos van binnen.

Pluktuinderij Aardbei & Zo – Pluktuin voor onbespoten aardbeien, kruiden, groenten en fruit, Middenweg 13 Nederhorst den Berg. www.pluktuinderijaardbeienzo.nl email: info@pluktuinderijaardbeienzo.nl

Toen we onze snijbiet op kwamen halen lag een nog grotere pompoen op de oprit, we besloten hem ter plekke open te maken om te kijken of deze wel goed was.

En dat was ie, door hem in grote stukken te snijden werd hij enigszins handelbaar en konden we hem inladen.

In het Fort zit de keuken in de kelder, je kan met de auto redelijk dichtbij komen en gelukkig is er een rollend materieel en een goederenlift naar de opslagruimte die direct naast de keuken zit.

Van de opslag naar de keuken is goed te doen en Jannegé kon een groot deel van de pompoen schoonmaken terwijl de snijbiet-pasta werd gemaakt.

Na het ophalen van de maaltijden van de bezorgers ging de kok nog even door en verwerkte een groot deel van de pompoen, met een klein beetje water in de pan stoven we de blokjes gaar en pureren deze met de staafmixer. Het resultaat is een dikke pompoensaus die we hopelijk goed kunnen bewaren.

De grote witte emmer bevat pompoenblokjes die we binnenkort verder gaan verwerken, in de blauwe zit de gegaarde pompoenmassa.

Ondertussen gaan we inspiratie opdoen voor een paar mooie pompoenrecepten, wordt vervolgd :)