Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Zuurkool met worst en een stol van Cor Mühl

    De dagen voor kerst zijn aangebroken, Bakker Cor Mühl bood onze deelnemers weer een kerststol aan. Vrijwilliger Hanneke regelde de logistiek en zo konden al onze deelnemers naast een warme maaltijd ook een lekkere gevulde stol in ontvangst nemen.Voor onze vrijwilligers hadden we ook een kerst-surprise, een mooie fles witte win van La Baume, om [...]

    Published On: December 22, 2021
  • Boerenkool en Hutspot

    Een paar weken geleden hadden we boerenkool en er bleek toen behoorlijk wat over, genoeg voor nog een keer zo bleek vandaag. Dat hadden we verkeerd ingeschat want we dachten veel minder te hebben. Vandaar dat we er hutspot bij maakten.Daardoor hadden we ruim voldoende, er bij zat een rundervink van Fontijn.

    Published On: December 15, 2021
  • Pompoencurry

    Vorige week was pompoen nogal een dingetje, we kregen dat enorme ding van Ronald van de Pluktuin. We sneden een groot deel op in blokken en gaven wat brokken weg aan vrijwilligers. Zowel Hanneke als Joke deelden zelfs een foto van hun soep.Omdat soep niet heel handig te verdelen is met de bakjes die we [...]

    Published On: December 8, 2021
  • Pompoen

    Vorige week bracht Ronald van de Pluktuinderij ons een enorme knaap van de een pompoen. Die was helaas grotendeels voos van binnen.Pluktuinderij Aardbei & Zo – Pluktuin voor onbespoten aardbeien, kruiden, groenten en fruit, Middenweg 13 Nederhorst den Berg. www.pluktuinderijaardbeienzo.nl email: info@pluktuinderijaardbeienzo.nlPluktuinderij Aardbei & Zo Pluktuin voor onbespoten aardbeien, kruiden, groenten en fruit, Middenweg 13 [...]

    Published On: December 2, 2021
  • Pasta met snijbiet

    Met dank aan https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/ waar we zelf de snijbiet voor het gerecht van deze week plukten.De "mini penne" is een volkoren pasta, voor de glutenvrije variant kochten we speciale glutenvrije pasta  met dezelfde saus.De maaltijd was grotendeels vegetarisch, we gebruikten zelfgemaakte kippenbouillon voor het stoven van de groente.Het schoonmaken en snijden voor 30 maaltijden was [...]

    Published On: December 1, 2021
  • Snijbiet van de pluktuin

    Morgen koken we met snijbiet die we gratis kregen van Ronald Roosenboom van de Pluktuinderij Aardbei & Zo uit Nederhorst den Berg.Behalve de snijbiet kregen we een tweede enorme pompoen. De eerste was onbruikbaar want voos maar we hopen dat we van deze een lekkere soep kunnen maken.Gelukkig weten we inmiddels hoe de lift naar [...]

    Published On: November 30, 2021
  • Boerenkool met een balletje en jus en een stoofpeertje.

    Zo simpel kan het soms zijn, de Dekamarkt had een mooie aanbieding en samen met de aardappelen uit de voorraad en het mooie rundergehakt van Fontijn maakten we een eenvoudige doch voedzame maaltijd.Deze week hadden we ook een dessert, huisgemaakte stoofpeertjes uit de tuin van de ouders van Manoushka...We hadde ze eerder al gemaakt en [...]

    Published On: November 24, 2021
  • Hutspot met rookworst en jus

    Op de foto zie je de drie ingrediënten van de stamppot, tenminste als je weet dat er in de tas 5 kilo winterwortel zit. Gekocht op de dinsdag markt en op woensdag als verse maaltijd bezorgd bij onze deelnemers. Deze week dus geen foto van het bakje want we te druk met het maken van [...]

    Published On: November 18, 2021
  • Pasta met groenten/rundergehakt

    Recent kochten we grote blikken tomatensaus bij de groothandel en we waren nieuwsgierig; een blik is inderdaad ruim voldoende voor 30 deelnemers.We maakten de saus met 2 bossen bleekselderij, 5 paprika's, een zak winterwortelen, 4 courgettes en ui. En rundergehakt van Fontijn.Met de huisgemaakte groentenbouillon en veel kruiden maakten we het verder op smaak. Voor [...]

    Published On: November 10, 2021
  • Rode kool met stoofvlees en een aardappeltje.

    Wij koken in het de keuken van het Fort Ossenmarkt, tijdens de lock-down waren we de enige maar sinds September zijn er ook weer 's avonds activiteiten in de keuken. Vandaag draaiden we de gasknop van het fornuis om en ...  geen gas.Heel even vliegen er dan scenario's door je hoofd; wat als er vandaag [...]

    Published On: November 3, 2021
  • Pasta Penne met rundergehakt tomaten saus met veel groenten

    Oeps weer eens vergeten de site bij te werken, we maakten pasta Penne met een lekkere gehaktsaus. Met ondermeer verse laurier en een mooi flesje rode wijn.Het duurt even voordat het water kookt voor zoveel pasta maar dat komt de smaak van de saus alleen maar ten goede, die smaken kunnen dan mooi doortrekken.

    Published On: October 27, 2021
  • Kip kerrie met sperciebonen en rijst

    Op maandag ging ik enthousiast naar de Vomar om de week-aanbieding te halen: Witlof! Lekker! Jammer genoeg zag de groente-afdeling er zo uit:Veel rood, weinig wit. Ze zullen nog wel komen dacht ik en de volgende dag ging ik terug:Nog steeds veel rood met een klein hoekje groen.Spruitjes waren de aanbieding van vorige week, wat [...]

    Published On: October 21, 2021