Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Krieltjes met sperziebonen en een tartaartje

    De sperziebonen waren weer eens in de aanbieding, het is hoogseizoen en ze komen op dit moment uit Nederland. Dus ook voor de klimaat footprint is het goed om ze nu te eten. Ze zijn ook wat steviger en groener dan de ingevlogen variant.We maakten er krieltjes bij gekocht van de aardappelman op de markt, [...]

    Published On: September 22, 2021
  • Shoarmavlees met spitskool en rijst

    Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees.  Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]

    Published On: September 14, 2021
  • Kipkerrie saus met rijst

    Deze week weer eens geen foto, Paul was afwezig in verband met een onderzoek, dat is gelukkig allemaal goed afgelopen. De keukenbrigade bestaande uit Jannegé, Loek en Nick ging aan de slag en maakten met een saus uit de vriezer, kip en rijst een lekkere maaltijd.

    Published On: September 8, 2021
  • Witlof met ham, kaassaus en een aardappeltje

    Een typisch Nederlandse schotel deze week.We gaarden de witlof met bouillon in de oven en maakten van geraspte kaas en een bechamelsaus een lekkere kaassaus, de ham ging er los bij en voor degenen die dat wilden was er kip in plaats van ham.

    Published On: September 1, 2021
  • Shoarmavlees met spitskool en rijst

    Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees.  Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]

    Published On: August 25, 2021
  • Vrijwilligers gezocht

    Vanaf september hebben we ruimte voor een of twee vaste bezorgers. Heb je woensdagmiddag wat tijd en kan je een maaltijd brengen naar onze deelnemers?Neem dan contact met ons op via contact@kookgroepweesp.nl of via de Versa Vrijwilligerscentrale op https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/o/Kookgroep-Weesp/vacatures/Help-jij-ons-met-het-bezorgen-van-een-gratis-maaltijd-voor-ouderen/36935

    Published On: August 20, 2021
  • Sperziebonen met salami en aardappeltjes uit de oven

    De aanbieding van de sperziebonen (59 cent per pond) was de inspiratie voor dit gerecht, we stomen de boontjes en vullen dat aan met een mix van gebakken ui, champignons en reepjes salami. Daarnaast deden we gebakken aardappeltjes uit de oven.Met wat kip uit de vriezer maakten we een variant zonder salami voor degenen die [...]

    Published On: August 20, 2021
  • Terug van Vakantie

    Sinds 4 augustus zijn we terug van onze vakantie maar het systeem van foto's maken van iedere maaltijd moeten we even opnieuw trainen.Op 4 augustus stonden we met ons tweeën in de keuken en maakten daarom een pasta met groenten en gehaktsaus. Pasta hoeft niet geschild te worden en scheelt enorm :)Op 11 augustus maakten [...]

    Published On: August 11, 2021
  • Even vakantie

    De laatste 2 weken in juli nemen we even vakantie.Als dank voor al het werk kregen onze bezorgers een lavendel plant en ook een zakje met chocoladebrokken.

    Published On: July 15, 2021
  • Sperziebonen met shoarma en rijst

    Deze week een eenvoudige maar voedzame maaltijd. We maakten de sperziebonen schoon en sneden deze doormidden, daarna kort blancheren zodat ze gaar maar niet zacht zijn. Ondertussen wordt de shoarma gebakken en de rijst in de rijstkoker met wat kokosmelk.Van de laatste uien op voorraad maken we met wat olie, peper en zout een soort [...]

    Published On: July 14, 2021
  • Kip, groente en rijst

    Fontijn in Weesp heeft een hele fijne shop voor particulieren geopend, we komen er graag voor de wat ongebruikelijker stukjes vlees maar je vind er ook prima kip. Voor 12.50 euro koop je 2 kilo kipdij-filet gevacumeerd in een zwarte horeca-bak.Deze kip marineerden we in een eigen marinade en samen met champignons, brocolli en paprika [...]

    Published On: July 7, 2021
  • Aardappelpuree met Makreel en rucola

    Zeker als het wat warmer is dan denk je misschien niet direct aan aardappelpuree met groente, het is immers geen stamppot tijd :)Toch is in het Middellandse zeegebied het bekend als brandade, traditioneel met stokvis maar dat is zelden in de aanbieding dus wij maakten hem met gerookte makreel.Het rokerige en vettige van de makreel [...]

    Published On: June 30, 2021