Dat aardappelen schillen een hoop werk is dat weten we al een tijdje.
En we roepen al een paar weken dat we de week daarop iets verzinnen zonder aardappelen.
Toch kwam er telkens iets tussen, aardappelen blijven best vaak over en het is zonde om ze weg te gooien.
Daarom hadden we vorige week nog aardappelen, met hertenstoof en andere zaken die waren overgebleven.
Maar deze week was het dan eindelijk zo ver! Macaroni!
Er was een doos puntpaprika’s van Ronald over, we haalden er courgettes, hamblokjes, prei, ui en lekker veel tomaat bij.
Een zak winterwortel had ik al eens voorgegaard en lag gevacumeerd in de koeling.
De dozen met macaroni verdwenen in het kokende water en alle groenten werden gesneden en gesnipperd, sommige groenten werden even kort gestoomd en we bouwden de saus op met een groot blik tomaat en vele blikjes tomatenpuree.
Voor de glutenvrije variant pakten we rode kidneybonen in plaats van macaroni.
Mooi op tijd stond het klaar, tot volgende week.
