Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

Rijst met Champignon groenten saus
De aanvoer van Buurtbuik was minimaal, een kilo of twee aan kipgehakt en wat kipfilet. Dat sneden we klein en bakten het rul op. Bij de Vomar stonden 14 dozen champignons met 35% korting, die namen we mee samen met wat courgettes en paprika. Alles ging in blokjes en plakjes en samen met 8 liter [...]

Gebakken aardappeltjes met bieten-bonen puree en champignons met kip
Peter had een catering er was biet overgebleven, bij Buurtbuik waren er ook allerlei restjes. Van de Hanos kregen we 20 kilo aardappelen omdat we eerder een zak gekocht hadden die er wel heel beroerd aan toe was. Alles bijelkaar vulden we dit aan met lekker veel champignons en kip. De aardappelen stoomden en bakten [...]

Groenten met rijst en kip
Van Buurtbuik kregen we wat broccoli, bij de Vomar haalden we uien, worteltjes, paprika en lekker veel courgette. Ondertussen maakten we een bak rijst extra (er was nog een bak overgebleven bij Buurtbuik) en bakten we de kipdijfilet van Boz in de oven. Die laatste had al een dagje gemarineerd in vacuum in een marinade [...]

Pasta Penne Rigate met tomaten-rundergehaktsaus
De keukenploeg was wat klein dus hielden we het simpel en kookten met de pasta die we deze week kregen. De saus maakten we op basis van lekkere verse groenten, gegrilde tomaten en de restjes uit de voorraad zoals een paar kilo ui en winterwortel. De vegavariant kreeg gegrilde aubergine er bij, en iedereen kreeg [...]

Curry met kippenpoot
Vorige week hadden we wel een foto gemaakt maar niet de tijd gevonden om deze te plaatsen. Bij deze dus, de Vomar leverde de kippenpoten, de spitskool en het kerriepoeder plus aardappelen. Voor de rest doken we de voorraadkast en koelkast in voor meer groenten en daarmee maakten we de curry.

Hartige worteltaart
Kunnen we iets met 35 kilo wortel, heb ze gekregen zei Peter. Daar kunnen we inderdaad wel wat mee, na binnenkomst bleek het ruim 40 kilo te zijn maar schoon aan de haak bleef daar wel wat minder van over. Op maandag testte ik het recept met de maandag-kokers en het recept beviel goed dus [...]
Iftar restjes
Helaas geen foto maar van de restanten van de Iftar maakten we een maaltijd voor onze 50+ deelnemers. Deze bestond uit een bulgurschotel met tomaten/paprika saus en een salade van komkommer met feta.

Iftar
In samenwerking met Versa organiseerden we op vrijdag 14 maart een Iftar in het Fort.

Pasta Penne met groenten en kip
Wat later dan anders want na de woensdag kwam er op vrijdag in samenwerking met Versa een Iftar in het Fort waar we ook voor kookten. Er was een bak pasta over kregen we te horen, dat bleek geknipte spaghetti te zijn die behoorlijk kleverig was geworden. Dat willen we onze deelnemers niet aandoen, en [...]

Onze bezorgers
Onze bezorgers zijn heel bijzonder, wekelijks staan ze klaar om maaltijden te bezorgen bij onze deelnemers. Dat doen ze geheel belangeloos, door weer en wind. Gelukkig zijn onze deelnemers ook heel bijzonder, en wat is het fijn om te merken dat ze blij zijn met de wekelijkse maaltijd. Het wordt extra feestelijk als je als [...]

Groentencurry met quinoa en kip
Vorige week pakten we uit met een maaltijd die 100% was ingekocht, de kosten lagen nog onder de 4 euro per persoon maar met meer dan 50 deelnemers loopt dat toch aardig in de papieren. We wisten niet dat er een bijdrage van de gemeente Amsterdam inmiddels was overgemaakt op onze rekening dus we doken [...]

Rijst met groenten en kip van Böz
Er waren wat groenten over van Buurtbuik, we vulden ze aan met sperziebonen, puntpaprika, champignons, chinese kool en prei. Daarnaast gaarden we ruim 5 kilo rijst in de Rational. Bij Boz haalden we de uitstekende kipdijfilet en marineerden deze kort in een mengsel van kurkuma, komijn en wat huisgemaakte chilipeper. Voor de vega variant maakten [...]
