Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Pasta Penne met rundergehakt tomaten saus met veel groenten
Oeps weer eens vergeten de site bij te werken, we maakten pasta Penne met een lekkere gehaktsaus. Met ondermeer verse laurier en een mooi flesje rode wijn.Het duurt even voordat het water kookt voor zoveel pasta maar dat komt de smaak van de saus alleen maar ten goede, die smaken kunnen dan mooi doortrekken.
Kip kerrie met sperciebonen en rijst
Op maandag ging ik enthousiast naar de Vomar om de week-aanbieding te halen: Witlof! Lekker! Jammer genoeg zag de groente-afdeling er zo uit:Veel rood, weinig wit. Ze zullen nog wel komen dacht ik en de volgende dag ging ik terug:Nog steeds veel rood met een klein hoekje groen.Spruitjes waren de aanbieding van vorige week, wat [...]
Stamppot spruiten met een balletje (of karbo)
Het begint al weer wat vroeger donker te worden 's avonds en met alleen een T-shirtje red je het buiten ook niet meer. Dan is het geen gek idee om je op te warmen met een stamppotje. We stampten deze week de spruiten-aanbieding van de Vomar samen met de aardappelen van de markt. Het finger-spitzen [...]
Babi Pangang met Foe Yong Hai
Gisteren kozen we een gerecht uit de "tweede Nederlandse keuken", die met de roots van het Chin. Ind. Restaurant zoals je ze alleen maar in Nederland vind.We kochten twee mooie stukken procureur bij Fontijn en bakten deze krokant in een beetje olie, verder garen deden ze in oven. Met een groot blik tomaten, huisgemaakte gembersiroop [...]
Stamppotje spitskool met doperwtjes een balletje rundergehakt en jus.
Er lagen al een tijdje een paar spitskolen te wachten op gebruik, we hadden ze over gehouden van https://kookgroepweesp.nl/shoarmavlees-met-spitskool-en-rijst-2/Deze week was het zover, we kochten rundergehakt bij Fontijn, vuile bonken op de markt en maakten deze herfstige stamppotmet een knipoog naar de lente door de vrolijke doperwtjes.De jus maakten we van een restje huisgemaakte kippenbouillon, [...]
Krieltjes met sperziebonen en een tartaartje
De sperziebonen waren weer eens in de aanbieding, het is hoogseizoen en ze komen op dit moment uit Nederland. Dus ook voor de klimaat footprint is het goed om ze nu te eten. Ze zijn ook wat steviger en groener dan de ingevlogen variant.We maakten er krieltjes bij gekocht van de aardappelman op de markt, [...]
Shoarmavlees met spitskool en rijst
Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees. Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]
Kipkerrie saus met rijst
Deze week weer eens geen foto, Paul was afwezig in verband met een onderzoek, dat is gelukkig allemaal goed afgelopen. De keukenbrigade bestaande uit Jannegé, Loek en Nick ging aan de slag en maakten met een saus uit de vriezer, kip en rijst een lekkere maaltijd.
Witlof met ham, kaassaus en een aardappeltje
Een typisch Nederlandse schotel deze week.We gaarden de witlof met bouillon in de oven en maakten van geraspte kaas en een bechamelsaus een lekkere kaassaus, de ham ging er los bij en voor degenen die dat wilden was er kip in plaats van ham.
Shoarmavlees met spitskool en rijst
Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees. Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..De aanbieding was deze keer [...]
Vrijwilligers gezocht
Vanaf september hebben we ruimte voor een of twee vaste bezorgers. Heb je woensdagmiddag wat tijd en kan je een maaltijd brengen naar onze deelnemers?Neem dan contact met ons op via contact@kookgroepweesp.nl of via de Versa Vrijwilligerscentrale op https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/o/Kookgroep-Weesp/vacatures/Help-jij-ons-met-het-bezorgen-van-een-gratis-maaltijd-voor-ouderen/36935
Sperziebonen met salami en aardappeltjes uit de oven
De aanbieding van de sperziebonen (59 cent per pond) was de inspiratie voor dit gerecht, we stomen de boontjes en vullen dat aan met een mix van gebakken ui, champignons en reepjes salami. Daarnaast deden we gebakken aardappeltjes uit de oven.Met wat kip uit de vriezer maakten we een variant zonder salami voor degenen die [...]