Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Sperziebonen met shoarma en rijst
Deze week een eenvoudige maar voedzame maaltijd. We maakten de sperziebonen schoon en sneden deze doormidden, daarna kort blancheren zodat ze gaar maar niet zacht zijn. Ondertussen wordt de shoarma gebakken en de rijst in de rijstkoker met wat kokosmelk.Van de laatste uien op voorraad maken we met wat olie, peper en zout een soort [...]
Kip, groente en rijst
Fontijn in Weesp heeft een hele fijne shop voor particulieren geopend, we komen er graag voor de wat ongebruikelijker stukjes vlees maar je vind er ook prima kip. Voor 12.50 euro koop je 2 kilo kipdij-filet gevacumeerd in een zwarte horeca-bak.Deze kip marineerden we in een eigen marinade en samen met champignons, brocolli en paprika [...]
Aardappelpuree met Makreel en rucola
Zeker als het wat warmer is dan denk je misschien niet direct aan aardappelpuree met groente, het is immers geen stamppot tijd :)Toch is in het Middellandse zeegebied het bekend als brandade, traditioneel met stokvis maar dat is zelden in de aanbieding dus wij maakten hem met gerookte makreel.Het rokerige en vettige van de makreel [...]
Roergebakken Chinese kool met champignons, kipdij-filet en nieuwe aardappeltjes.
We zijn de foto weer eens vergeten te maken..Op de markt vonden we jonge krieltjes en samen met Chinese kool en kipdij-filet aanbieding van de Vomar maakten we daar een gerecht van.De kipdij marineerden we in in een pittig masala (kerrie) mengsel om ze daarna aan te zetten voor een mooie kleur. Garen deden we [...]
Pasta met tonijn, olijf en kappertjes en een groene salade.
Het is een warme week en daarom deze keer een zomerse pasta met tonijn uit blik en op smaak gemaakt met tomaten, kappertjes en zwarte olijf.Extra, niet op de foto, maakten we een groene salade met tomaat een sjalotje voor de frisheid.
Karbonade met sperziebonen, champignons, rode paprika en gekookte aardappelen.
Buiten was het warm maar in de fortkeuken was het lekker koel... totdat we de ovens aandeden.Deze week waren de sperziebonen en de karbonades in de aanbieding dus daar maakten we een maaltijd van. Samen met wat champignons en vier rode paprika's die al een tijdje in de koelkast lagen.Het was een goed gevuld bakje [...]
Kip met witte groenten en rijst
Dankzij een mooie bijdrage van Stichting Welzijn Senioren waren we afgelopen dinsdag in de Hanos te Amsterdam om wat voorraad producten aan te schaffen zoals tomaten in blik en wat andere grootverpakkingen die je niet in de super aantreft.Op de groente afdeling werden we geinspireerd om voor deze week te koken met voornamelijk wittte groentes. [...]
Hachee met een aardappeltje en rode kool.
Vandaag maakten we de vriezer leeg, er stond nog veel hachee van een tijdje terug in welke we met een aardappeltje en versgesneden rode kool tot een maaltijd maakten.De Vomar had een kneiter van een aanbieding voor de aardappelen waar we graag gebruik van maakten. Al met al was onze inkoop deze week € 7,24 [...]
Bonenschotel met veel groentes
Deze woensdag maakten we een bonenschotel met kidneybonen met veel paprika, kastanje champignons, wortel en mais en een wrapje. De bonen waren overgebleven van een eerdere maaltijd en bij de AH waren allerlei Mexicaanse zaken in de bonus zoals wraps, maiskolven en TexMex kaas. Dat in combinatie met de verse groenten uit de aanbieding van [...]
Snijbonen met wortel, aardappel en balletjes met sjalotten-jus
Het is niet heel lastig om elke week wat anders te verzinnen, vorige week maakten we voor het eerst een soep, de vrijheidssoep. Speciaal ter viering van 5 mei werd deze soep landelijk gemaakt. Meer daarover lezen kan op https://www.vrijheidssoep.nl/De afgelopen weken leven we een beetje in spanning, een aanvraag tot financiële ondersteuning door de [...]
Vrijheidsmaaltijdsoep met brood van Bakker Mühl
Woensdag 5 mei maakten we voor onze deelnemers de vrijheidsmaaltijdsoep naar het recept van Yvette van Boven. Op deze bijzondere dag kon men daarom, net als vele anderen, genieten van de vrijheidssoep.Als je meer over dit initiatief wilt weten volg dan de link hieronder.VrijheidsmaaltijdsoepVier 5 mei met de Vrijheidsmaaltijdsoep in Amsterdam! Dat we vanwege de [...]
Donaties zijn welkom
We gebruiken uw donatie voor de wekelijkse boodschappen. Koken doen we met verse producten en we gebruiken geen pakjes en zakjes. Wekelijks koken we voor ongeveer 30 deelnemers en de kosten daarvan zijn meestal rond de 2 euro per persoon.Per 20 maart 2024 is de Kookgroep Weesp een stichting met ANBI keurmerk, uw giften zijn [...]