Curry met Ei

Curry met Ei

Een tijdje geleden kregen we een enorme hoeveelheid kruidenpasta's van Fairtrade via onze vrienden van HRIF en na wat experimenteren hebben we deze maaltijd er mee gemaakt.

Witte rijst met groente curry; de groenten die we gebruikten: rettich, wortel, pompoen, snijboon, bloemkool en spinazie.

De eieren zijn ook gesponsord en wel door Leo Kostelijk uit Nederhorst den Berg, zijn kippen scharrelen rond en leggen in diverse kleuren. We kookten en pelden ze als extraatje bij de vegetarische maaltijd.

Mede dankzij deze bijdrages konden we deze maaltijd maken voor 33,11 euro voor 29 personen. Dat is € 1,14 per maaltijd.

Waarom hebben kippeneieren verschillende kleuren? - Omlet Blog NL
De voorouder van alle kippen is het rode kamhoen (Gallus gallus, ook bankivahoen genoemd), een vogelsoort uit Zuidoost-Azië. De eieren van het rode kamhoen hebben een crèmewitte schaal. Zoals iedereen die kippen houdt weet, kunnen de schalen van kippen wat kleur betreft sterk van elkaar verschillen.…

Meer over Leo en zijn kwekerij kan je lezen op zijn site:

Kwekerij Kostelijk Nederhorst den Berg- wijdemeren
Een ambachtelijke familie-kwekerij voor prachtige eenjarige zomerbloeiers. Wij hebben een grote varia aan hangplanten, staande planten, enkele klimmers, perkplanten. o.a surfinia’s/petunia’s, vlijtig liesje (balsemien), Suzanne met de mooie ogen (thunbergia), Fuchsia’s, million bells, begonia’s, Ger…