Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Rode kool met stoofvlees en aardappel
De foto is bepaald geen prijswinnaar maar gelukkig was de maaltijd smakelijker dan deze foto doet vermoeden.We schilden 13 kilo aardappelen; stoofden 6 kilo runderlappen en meer dan 60 stoofpeertjes. Die peertjes stonden gelukkig al klaar en voor het vlees konden we drie snelkookpannen inzetten. Ondanks dat liepen we onderweg toch wat vertraging op, de [...]
Macaroni
Een tijdje geleden gaf Ruurdtje ons enorm veel tomaten, we maakten daar een saus van. Ergens in diezelfde periode kregen we ook veel bleekselderij van Ronald; ook daar maakten we bouillon van. En natuurlijk was er nog van alles wat we van de HRIF kregen, potjes met groenten maar ook een traytje met knakworsten.We kochten [...]
Boerenkool met rookworst
De zomer is voorbij, de afgelopen dagen is er meer water uit de lucht gevallen dan in de afgelopen maanden bij elkaar.De Vomar had een aanbieding voor de boerenkool, 300 gram 50 cent; dus hebben we dat maar ingeslagen. Bij BOZ haalden we halal rookworst en bij de Vomar was de gewone (en met kaas!) [...]
Bleekselderij bouillon en tomatensaus
Of we iets konden met twee bosjes bleekselderij.Dat bleek een forse boodschappentas vol te zijn, het waren de laatste stronken van de pluktuin en het waren enorm veel dunne stengels. Door rauw te proeven kwamen we er achter dat het knalde van de smaak maar dat het erg houterig is.Tsja wat doe je dan.. Dan [...]
Gekookte aardappelen met doperwtjes, wortels en een worstje.
We maakten een echt oud-hollands AGV; we kookten 10 kilo aardappelen van de Vomar en combineerden dit met potjes HAK uit de voorraad die we van de HRIF kregen. Daarbij een runder- of varkensworst en klaar waren we.Het is weer gelukt om de foto te vergeten, volgende week weer een poging...
Volkoren Penne met snijbiet, tomaat, witte bonen en kip
Ronald van de Pluktuin bracht hele mooie snijbiet mee naar het Fort, dat was voor het gerecht dat hij zelf op de maandag-avond kookte met de andere deelnemers van de maandag-kook-groep van de Kreatieve Groep. We maakten Lasagna met snijbiet en ricotta.Er bleef best wat over, samen met tomaten en bonen maakte ik daar een [...]
Tomaten verwerken
Kan je wat met een paar kilo hele rijpe tomaten vroeg Ronald van de Pluktuin.Jazeker, na maken van de nasi met cavolo nero heb ik ze gewassen, kroontjes verwijderd en lelijke delen weggesneden en in een grote pan aan de kook gebracht.Nadat de kook er even overheen was gegaan ging de staafmixer er door en [...]
Nasi met Cavolo Nero
Vorige week was het Sluis- en bruggenfeest met op donderdag de verenigingenmarkt. Voor de kraam Kreatieve Groep Weesp maakte ik paella om als klein hapje uit te delen, zo konden voorbijgangers zien dat er ook gekookt wordt bij de KGW. Een goed idee maar omdat de markt om 19:00 begint was de meest gehoorde opmerking [...]
Pasta met huisgemaakte tomatensaus en courgette
Zowel Ronald van https://pluktuinderijaardbeienzo.nl/ als Ruurdtje hadden courgettes en tomaten over. Of we daar iets mee konden, maar natuurlijk! Aangevuld met 2 kilo ui en lekkere verse kruiden maakten we een vegetarische tomatensaus en bakten we de courgettes. Samengevoegd werd het een goed gevulde saus en samen met een lekkere pasta ging het in de [...]
Groenten met rijst en kip
24 augustus, het is weer even wennen na 3 weken vakantie.Met kip van BOZ, een dag van te voren gemarineerd in lekkere kruidenolie, en veel paprika en wortels maakten we een maaltijd met daarbij rijst.De groenten werden geroerbakt en met sweet chili saus gekregen van HRIF op[ smaak gemaakt. De kip en de champignons bakten [...]
Courgettestamppot met kip van de BBQ
Het was de laatste keer koken voor de zomersluiting, op 24 augustus bezorgen we weer een maaltijd.Er lagen best nog veel restjes, veel courgettes, 3 kilo ui en 5 kilo aardappelen. Allemaal ingredienten die eigenlijk wel opgemaakt moesten worden. Dus maakten we een stamppot. Het resultaat was visueel niet ontzettend aantrekkelijk maar de smaak was [...]
Roergebakken courgette met hartige rundergehaktsaus en rijst.
Het is courgette tijd! Door het mooie weer groeien ze enorm en bij zowel Vers aan de Vecht (de nieuwe site is online en ziet er goed uit!) als bij de Pluktuin van Ronald was er overschot.We namen ze dankbaar in ontvangst en dat zag er zo uit, en dat is zonder de courgettes van [...]