Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.
Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.
Curry met kippenpoot
Vorige week hadden we wel een foto gemaakt maar niet de tijd gevonden om deze te plaatsen. Bij deze dus, de Vomar leverde de kippenpoten, de spitskool en het kerriepoeder plus aardappelen. Voor de rest doken we de voorraadkast en koelkast in voor meer groenten en daarmee maakten we de curry.
Hartige worteltaart
Kunnen we iets met 35 kilo wortel, heb ze gekregen zei Peter. Daar kunnen we inderdaad wel wat mee, na binnenkomst bleek het ruim 40 kilo te zijn maar schoon aan de haak bleef daar wel wat minder van over. Op maandag testte ik het recept met de maandag-kokers en het recept beviel goed dus [...]
Iftar restjes
Helaas geen foto maar van de restanten van de Iftar maakten we een maaltijd voor onze 50+ deelnemers. Deze bestond uit een bulgurschotel met tomaten/paprika saus en een salade van komkommer met feta.
Iftar
In samenwerking met Versa organiseerden we op vrijdag 14 maart een Iftar in het Fort.
Pasta Penne met groenten en kip
Wat later dan anders want na de woensdag kwam er op vrijdag in samenwerking met Versa een Iftar in het Fort waar we ook voor kookten. Er was een bak pasta over kregen we te horen, dat bleek geknipte spaghetti te zijn die behoorlijk kleverig was geworden. Dat willen we onze deelnemers niet aandoen, en [...]
Onze bezorgers
Onze bezorgers zijn heel bijzonder, wekelijks staan ze klaar om maaltijden te bezorgen bij onze deelnemers. Dat doen ze geheel belangeloos, door weer en wind. Gelukkig zijn onze deelnemers ook heel bijzonder, en wat is het fijn om te merken dat ze blij zijn met de wekelijkse maaltijd. Het wordt extra feestelijk als je als [...]
Groentencurry met quinoa en kip
Vorige week pakten we uit met een maaltijd die 100% was ingekocht, de kosten lagen nog onder de 4 euro per persoon maar met meer dan 50 deelnemers loopt dat toch aardig in de papieren. We wisten niet dat er een bijdrage van de gemeente Amsterdam inmiddels was overgemaakt op onze rekening dus we doken [...]
Rijst met groenten en kip van Böz
Er waren wat groenten over van Buurtbuik, we vulden ze aan met sperziebonen, puntpaprika, champignons, chinese kool en prei. Daarnaast gaarden we ruim 5 kilo rijst in de Rational. Bij Boz haalden we de uitstekende kipdijfilet en marineerden deze kort in een mengsel van kurkuma, komijn en wat huisgemaakte chilipeper. Voor de vega variant maakten [...]
Wortelgroenten met aardappelrondjes
Via-via kochten we een doos tomaatjes en een kist pastinaak, de tomaatjes zijn verwerkt en liggen in de vriezer te wachten op een goed moment. De pastinaak ging samen met wortelen en paprika in de oven voor kleurtje. Samen met rode ui die in de pan gegaard werd en geblust met wat dille-azijn mengen we [...]
Spaghetti met tomatengroentensaus en een balletje
Zowel Peter als ik hadden het afgelopen weekend een cateringklus, bij mij was er een schaal met gehaktballetjes overgebleven, bij Peter koekjes en citroenkwark. Vomar had een aanbieding van spaghetti en dus maakten we een rijk gevulde groenten-tomaten saus met daarin ook gelijk alle wortel en ui die er nog lag. Voor glutenvrij en vegetarisch [...]
Udon noodles met ei en groenten
Een tijdje geleden maakten we een maaltijd met veel groenten en Udon noodles die we opgespaard hadden. Van een aantal deelnemers hoorden we dat ze erg goed bevallen die noodles en omdat er nog een halve krat was hebben we die deze week maar opgemaakt. Qua vlees was er een diversiteit over van Buurtbuik, die [...]
Hamlapje met aardappelen, sperziebonen en champignonsaus
Via Buurtbuik was er niets bruikbaars overgebleven dus hebben we deze week alles ingekocht. Champignons waren bij de AH in de aanbieding, een champignonsaus gaat goed bij een hamlap dus op naar de AH voor de sperziebonen. Toen naar de Vomar voor de hamlappen in de aanbieding. Dat viel nog niet mee, er waren er [...]