Rijstnoedels met Paksoi en kip
Toen we twee weken geleden een partijtje rijstnoedels van Wim kregen dacht ik dat ik daar wat mee wou doen. Diezelfde week vroeg Ronald aan mij of ik over een twee of twee iets zouden kunnen met de paksoi die hij dan zou hebben.
Een prachtige combinatie natuurlijk, stukje kip er bij en klaar. Dat was dan ook precies wat we maakten; we kochten de kip, maakten de paprika van vorige week op en voor de rest gebruikten we alleen maar gesponsorde ingredienten.
Van een groentebouillon (gemaakt van de snijresten die we in de vriezer bewaren) en sojasaus en maizena maakte ik nog een sausje voor de kip en klaar zijn we voor deze week.
Als je paksoi niet kent dan kan je er onder andere op https://www.aziatische-ingredienten.nl/paksoi/ meer over lezen.
Ronald sponsorde ons met 10 "niet hele kleine" paksoi, dat ziet er dan zo uit:
Wassen, snijden en wassen. Vervolgens roerbakken terwijl de noodles koken en de kip gaart in de oven, vervolgens alles in de bakjes en klaar...