Kip met witte groenten en rijst
Dankzij een mooie bijdrage van Stichting Welzijn Senioren waren we afgelopen dinsdag in de Hanos te Amsterdam om wat voorraad producten aan te schaffen zoals tomaten in blik en wat andere grootverpakkingen die je niet in de super aantreft.
Op de groente afdeling werden we geinspireerd om voor deze week te koken met voornamelijk wittte groentes. Het werden rettich, bloemkool, koolrabi en belgische bleekselderij. Die laatste waren enorm, we kochten er twee en dat was ruim voldoende, zeker gelijk aan drie zoniet vier gewone uit de supermarkt.
We combineerden het met een kippendijtje met bot welke we bakten in de pan zodat er een mooi knapperig korstje op kwam. Terwijl ze gaarden in de oven stoofden we de groentes en kookten we de rijst (we hebben nieuwe voorraad, een zak van 10 kilo).
Uit de vriezer haalden we een liter groentenbouillon en een liter mosterd roomsaus en werkten deze om met een boemboe met fajitakruiden en andere specerijen zodat hij mooi aansloot bij de rest.
We hopen dat iedereen weer smakelijk gegeten heeft.