Via-via kochten we een doos tomaatjes en een kist pastinaak, de tomaatjes zijn verwerkt en liggen in de vriezer te wachten op een goed moment. De pastinaak ging samen met wortelen en paprika in de oven voor kleurtje. Samen met rode ui die in de pan gegaard werd en geblust met wat dille-azijn mengen we de paprika en ui.

In de vriezer lag al een tijdje een hele grote zak aardappelkroketjes en een laatste zak aardappelschijfjes (nee rostirondjes). Die rondjes deden het prima in de oven, de aardappelkroketjes helaas wat minder. Gaar en warm werden ze wel maar het mooie kleurtje ontbrak helaas.

De hele boel frituren was een optie geweest maar dat is met deze hoeveelheden best een klus, we houden het voor een volgende keer in gedachten, het frituur-programma van de Rational is in ieder geval geen oplossing. Frituren zonder vet is geen frituren; dat weet ik nu zeker 🙂

Op de foto de glutenvrije en vegetarische variant met gebakken halloumi en een gekookt aardappeltje, de aardappelschijfjes en kroketten zijn namelijk royaal voorzien van een paneerlaagje met gluten.

De gluiperige gluut, we houden er rekening mee want een aantal deelnemers hebben coeliakie en hebben daardoor extra aandacht bij de voedselbereiding nodig. Want de gluut is gluiperig en kruipt in dingen waar je het niet verwacht. Vrijwel alle vleesvervangers in de supermarkt zijn gebaseerd op tarwe-gluten.

In de opslag staat veel verschillende soorten rijst, volgende week maar weer eens iets maken met rijst, misschien met een lekker stukje kip?