Thaise Groene Stamppot

Thaise Groene Stamppot

Van Ronald kregen we 11 kilo vuile spruiten op stam, die maakten we schoon en samen met een kilo of 12 aardappelen (meeste gekocht bij de Vomar) gingen deze aan de kook. Daarbij maakten we extra groentes klaar uit het overschot van de Buurtbuik, sperziebonen werden gekookt en witte uien en groene pepers gebakken.

Daarnaast maakten we een snelle zoetzuur van rode ui, maakten de puree op smaak met vissaus (ook weer van de Buurtbuik) en werden de bakjes afgewerkt met koriander (gekocht bij Vomar) en pinda's die we nog op voorraad hadden van de giften van HRIF.

Het schillen en schoonmaken kostte de nodige tijd, toen bezorger Henk om 16:15 binnenstapte kwamen we er achter dat we nog best wat moesten doen. Daar waren we druk mee terwijl alle andere bezorgers ook binnen druppelden. In de gezellig drukke keuken maakten we de stamppot af en vulden de bakjes.

Recent was er een mooie aanbieding van macaroni bij de Vomar, daar gaan we volgende week mee aan de slag, we willen even geen aardappels schillen :)