Surinaamse zuurkool met een kippenpoot

Surinaamse zuurkool met een kippenpoot

De zuurkool van Ruurdtje stond al even in de koelkast, het was niet genoeg om 35 mensen te voorzien van een klassieke zuurkoolschotel maar gelukkig zijn er alternatieven.

We maakten al eens eerder een variant van de surinaamse zuurkool schotel; de inspiratie kwam van Sharon van Binnenste-buiten;

Surinaamse zuurkool
Sharon kookt met zuurkool; geen Hollandse stamppot maar een Surinaams zuurkoolgerecht. Een betaalbare maaltijd met kip en met pit.

Deze schotel week nog wat meer af van het recept dan eerder, we hebben ons beperkt tot de spullen die we van Ruurdtje en de Buurtbuik kregen; dat was: zuurkool, sperciebonen, spinazie en aardappelen.

De spinazie verdween als sneeuw voor de zon, de zuurkool en wat restjes (verse witte kool, wat boterraapjes en uien) nemen mooi de kleur aan van de hindoestaanse kerrie, daardoor ziet het er eigenlijk nodig uit als de aardappel / sperziebonen curry die je wel bij een roti krijgt.

De smaak was prima en de kippenpoot die we bij de Boz Versmarkt kochten was kort gemarineerd in hindoenstaanse kerrie, gebakken in de plaatstalen pan en gegaard zodat ie bijna van het bot af valt in de oven.

Wat het volgende week wordt weten we nog niet, hangt een beetje af van de aanvoer van de Buurtbuik maar waarschijnlijk duiken we  onze HAK bonenvoorraad in om een mooie bonenschotel te maken.