Snijbonen met wortel, aardappel en balletjes met sjalotten-jus

Snijbonen met wortel, aardappel en balletjes met sjalotten-jus

Het is niet heel lastig om elke week wat anders te verzinnen, vorige week maakten we voor het eerst een soep, de vrijheidssoep. Speciaal ter viering van 5 mei werd deze soep landelijk gemaakt.

Meer daarover lezen kan op https://www.vrijheidssoep.nl/

De afgelopen weken leven we een beetje in spanning, een aanvraag tot financiële ondersteuning door de gemeente Weesp zit in de pijplijn maar we moeten nog te horen krijgen hoe hoog de bijdrage dit jaar is.

De laatste kregen we in September 2020 en ondertussen is de bodem van de kas al aardig in zicht aan het raken, en dus proberen  we zo zuinig mogelijk te zijn. Het lukt  ons normaalgesproken wel om rond de 2 euro per persoon te blijven en dus is nog minder best een uitdaging.

De reclame-folder van de Vomar was een goede inspiratiebron en we shopten als volgt:

De groenten werden gewassen, geschild en geportioneerd en de hamburgers vormden we om tot balletjes, vier balletjes van een burger.

Een paar uien die we nog hadden gingen in de keukenmachine samen met wat olie, zout en wat karwij- en korianderzaad. Dat werd de basis van de jus die we maakten met kippenbouillon die we eerder maakten.

We hadden deze week  24 deelnemers en kochten in voor 25,77

Dat is 1,07 per deelnemer en daar zijn we best trots op :-)

Met wat we nu in kas hebben kunnen we ongeveer nog 9 weken voort, we hopen dat we snel de bijdrage van de gemeente ontvangen.

Mocht u zelf wat kunnen doneren dan is dat van harte welkom.

ING Betaalverzoek
Snel en veilig onderling betalen.

Via bovenstaande betaalverzoek kunt u een bijdrage doen.

Alvast onze hartelijke dank!