Shoarmavlees met spitskool en rijst
Vaak bepalen we op zondag of maandag wat we deze week gaan maken en dat doen we tegenwoordig vaak aan de hand van de folder van de Vomar. Daar is eigenlijk elke week wel een aanbieding van groenten en vlees. Daarnaast ook veel fabriekspul maar dat negeren we dan maar gewoon..
De aanbieding was deze keer wat anders dan anders, op de vrijdag was het "shoarmavlees" (van varkensvlees, terwijl shoarma afkomstig is uit een gebied waar dit niet gegeten wordt maar dat terzijde) in de "alleen op vrijdag" aanbieding met een THT datum die prima was voor de woensdag daarop.
Maar om nou 30 broodjes shoarma te maken voor onze deelnemers is wat vreemd, we proberen juist een evenwichtige en warme maaltijd aan te bieden en geen snack. Dus maakten we een combinatie met spitskool en witte rijst. Door wat kerrie te gebruiken en van wat bouillon en bakvocht een saus te maken werd het een eenvoudige doch voedzame maaltijd die toch ook een beetje exotisch was.