Rode kool met stoofvlees en een aardappeltje.
Wij koken in het de keuken van het Fort Ossenmarkt, tijdens de lock-down waren we de enige maar sinds September zijn er ook weer 's avonds activiteiten in de keuken.
Vandaag draaiden we de gasknop van het fornuis om en ... geen gas.
Heel even vliegen er dan scenario's door je hoofd; wat als er vandaag geen gas blijkt te zijn? Hoe krijgen we dan over twee uur 30 maaltijden bij onze deelnemers?
Na een "wat nu" maar eens informeren bij degene die gisteren had afgesloten. En wat bleek? Deze had de noodschakelaar van de gas- en luchtinstallatie gebruikt in plaats van de "echte". De noodschakelaar terugzetten op de goede stand was gelukkig voldoende en we konden - vol gas - verder.
Er was gelukkig nog genoeg tijd om alles te doen, we hebben alleen geen foto's gemaakt. Op eentje na, thuis op de keukentafel met een bordje restjes, het aardappeltje moet je er maar even bij denken.
De volgende runderstoof maak ik hartiger, maar in deze kwam de gemberkoek van bakkerij Mühl wel heel mooi uit, je ziet hem glimmen :)