Pompoencurry met rijst (en balletjes)
Ronald had er maandag weer een voor ons, een knots van een pompoen. Toegegeven hij was niet zo enorm als de vorige twee maar het was een grote unit.
Bij Buurtbuik lagen nog vier flespompoenen en we hadden van eerdere gelegenheden ook nog wat pompoen liggen.
Al met al zijn hadden we een stuk of acht pompoenen die op moesten, met inspiratie gevonden op gastronomixs.com gingen we aan de slag, de voorraad van courgettes werd uitgedund en ook ook andere groenten (paprika, ui etc) gingen in de pan.
Emile had een doosje met doosjes kokoscreme en van Buurtbuik hadden we nog veel pakjes kokosmelk liggen.
Pompoen en andere groenten werden gestoofd en/of gebakken, ruim 6 kilo gehakt werd tot balletjes gerold en ruim 4 kilo rijst gaarden we in bakken in de oven.
Groene pepers en koriander voor de garnering en klaar waren we weer.
Hoewel we nog best wat pompoen hebben liggen gaan we volgende week toch maar weer eens wat anders maken. Ik zag dat we nog best wat pasta hadden liggen, daar kunnen we natuurlijk altijd wel een lekkere rijkgevulde groentesaus bij maken.