Pasta met Champignon en groentensaus

Pasta met Champignon en groentensaus

Volgende week is de Buurtbuik weer actief en dus was afgelopen dinsdag voor ons de laatste keer dat we een volledige lading ingrediënten van HelloFresh moesten verwerken. Vanaf nu werken we weer samen en halen we uitgezochte ingrediënten op bij Buurtbuik.

Daardoor krijgen we het weer wat rustiger, en dat is fijn, maar we gaan het ook missen, het uitzoeken is best een klus maar daarna kan je van alles maken en dat hebben we de afgelopen weken ook gedaan.

Via Andy van Scherpplaats kregen we extra koelruimte, een mooie grote horeca koelkast waar een krat zonder moeite in past. Het was best een klus om hem in de kelder van het Fort te krijgen maar het is gelukt.

Dankzij deze kast kunnen we de ingredienten van de laatste lading langer goed houden, zo liggen er oa winterwortelen, prei en courgette te wachten tot we ze gaan gebruiken.

In de spullen van deze week zaten enorm veel champignons en andere paddestoelen, we hadden nog circa 6 liter tomatensaus in de koeling die we maakten van het tomatenoverschot van de week er voor.

Samen met de tomaten van deze week en allerlei andere groenten maakten we daar de saus van. Voor de Halal variant werkten we met kip, voor de overigen verwerkten we meerdere kilo's worst en gehakt. Deze werden mooi aangebraden met ui en knoflook en vervolgens ging de tomatensaus er op om de smaken mooi door te laten trekken.

Bij de dozen van HelloFresh zit vaak ook pasta, we zochten een 4.5 kilo van dezelde uit en verdeelden deze over een aantal pannen.

Daarnaast waren er ook nog worstjes (Halal) en gehaktballetjes die we konden verwerken. Een goed gevulde saus, en een minstens zo goed gevulde bak was het resultaat.

Volgende week gaan we weer wat verzinnen, even kijken wat er bij Buurtbuik overblijft en of het te combineren is met onze voorraad, we zitten inmiddels op 58 deelnemers, dat stelt wel wat eisen aan de hoeveelheden maar het gaat vast weer lukken!