Deze blog is wat later, we waren druk met workshops van Lanoek, komende zondag is de laatste, je kan nog meedoen!
Deelname is gratis, en naast veel creatieve inspiratie kan je genieten van een lunch verzorgd door de Kookgroep.
Afgelopen dinsdag was er bij de Buurtbuik was er veel rijst over, door de vakantieperiode waren er heel wat eters minder en dus was er een volle gastronormbak rijst overgebleven. En 76 eieren van de markt.
Dan bedenken dat je egg-fried-rice kan maken kostte niet heel veel tijd, bij de Vomar haalden we kip, prei, spitskool en champignons.
Terwijl alle groenten werden gesneden velvette ik de kip zodat we mooie stukjes kregen voor boven op de nasi.
Het keukenteam was goed compleet en op een gegeven moment waren alle 6 de fornuizen bemand en stond iedereen te roerbakken.
Het mengen van het geheel was nog een uitdaging, een 90L pan is niet het meest handige om in te mengen, na het in basis door elkaar te hebben geroerd verdeelden we het over 2 gastronorm bakken en vulden we de doosjes.