Nasi met Cavolo Nero

Nasi met Cavolo Nero

Vorige week was het Sluis- en bruggenfeest met op donderdag de verenigingenmarkt. Voor de kraam Kreatieve Groep Weesp maakte ik paella om als klein hapje uit te delen, zo konden voorbijgangers zien dat er ook gekookt wordt bij de KGW. Een goed idee maar omdat de markt om 19:00 begint was de meest gehoorde opmerking "ik heb net gegeten".

Er was dus behoorlijk wat over, dat ging de vriezer in en verwerkten we vandaag tot nasi. Er was ook wat losse rijst zonder chorizo over, daarvan maakten we de halal-variant.

Nasi is van oorsprong vooral een gerecht waar restjes in verwerkt worden. We doken de vriezer en voorraadkasten in en vonden 8 kipdij filets van de BBQ en potten met doperwten en tuinbonen. Vers kwam er nog wat punt-paprika en prei bij en het geheel roerbakten we tot een lekkere nasi.

Ondertussen werd de cavolo nero ook gewokt en op smaak gemaakt met een bouillon van kurkuma en laos. Aan de andere kant van de keuken werden 40 eieren omgebouwd tot omelet en gesneden en verdeeld.

Al met al weer een voedzame maaltijd, met dank aan Vers aan de Vecht voor de ruime 4 kilo cavolo nero!

Cavolo Nero ofwel palmkool, een koolsoort die oorspronkelijk uit Italië komt.