Moussaka en Tzatziki

Moussaka en Tzatziki

Op de foto ziet het er niet bijzonder smakelijk uit maar in de werkelijkheid valt dat gelukkig enorm mee, hopelijk onderschrijven onze deelnemers dat deze week ook!

Recent maakten we kennis met Michael en hij wou graag eens een maaltijd maken die geinspireerd was op zijn moederland. Met moussaka en tzatziki wordt dat direct duidelijk!

Omdat we niet helemaal zeker waren of we het allemaal wel zouden halen in de korte tijd die we hebben (normaal koken we tussen 14:30 en 16:15)  begonnen we een uurtje eerder.

De aardappelen (grote vuile bonken) kochten we bij Dennis op de dinsdagmarkt, de aubergines, komkommer  en tomatensaus kregen we van de Buurtbuik.

Toen we klaar waren om de tzatziki te maken kwamen we er achter dat er geen geschikte rasp was, dus Marius sprong op de fiets en ging naar de Blokker om er een te halen. De rasp beviel goed en Marius doneerde deze aan de keuken! Ontzettend bedankt hiervoor!!

We sneden, bakten en roerden en Michael vulde de ovenschalen, die moeten na het gratineren in de oven wat afkoelen voordat het echt mooi gesneden kan worden.

Het viel af en toe niet mee om het een beetje aantrekkelijk in het bakje te krijgen, de tzatziki hielden we apart van de moussaka met een geimproveerd bakje van alumium folie...