Leuk dat je een kijkje neemt bij Kookgroep Weesp in beeld! Hier vind je elke week een terugblik op wat we samen hebben gekookt en beleefd. Van verrassende recepten tot mooie momenten aan tafel – het draait bij ons om meer dan alleen eten.

Wil je zelf een keer meedoen, of ken je iemand die graag aanschuift? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze aanmeldpagina en sluit aan bij de gezelligheid.

  • Pasta met tomaten-groenten saus

    Het was een woensdag met minimale bezetting, daarnaast had Paul last van keel- en hoofdpijn. Weinig handjes en weinig ruimte in het hoofd, dus doken we de voorraadkast in en maakten een eenvoudige pasta penne met groenten tomatensaus.    

    Published On: May 28, 2025
  • Gebakken aardappeltjes met paprika en bonen

    Het begon er mee dat ik op de dinsdag de laatste 15 kilo vuile bonken scoorde op de markt bij Elderbeek. Later die dag ontving ik het telefoontje van Buurtbuik dat er veel kip en veel paprika over was. Er was inderdaad behoorlijk wat, maar om voldoende te hebben voor onze 50+ deelnemers moesten we [...]

    Published On: May 21, 2025
  • AGVtje

    De afgelopen weken werkten we voorraden weg uit vriezer en droge opslag. Tijd voor wat afwisseling, vandaag kochten we rundergehakt en snijbonen bij de Vomar, de aardappelen lagen nog op voorraad, een deel van Buurtbuik en een deel uit eigen voorraad. Daarmee maakten we een tradioneel AGVtje: snijbonen met een aardappeltje en een balletje. We [...]

    Published On: May 14, 2025
  • Hasta la Pasta

    Een late blogpost, morgen is het alweer woensdag en maken we weer een nieuwe maaltijd. Toch nog even over vorige week; we maakten pasta met tomatensaus. Grotendeels uit voorraad, aangevuld met wat vlees van de Buurtbuik. In de ochtend haalde ik alle voorraad uit de vriezer zodat het rustig kon ontdooien, daarna vertrok ik naar [...]

    Published On: May 7, 2025
  • Rijst met Champignon groenten saus

    De aanvoer van Buurtbuik was minimaal, een kilo of twee aan kipgehakt en wat kipfilet. Dat sneden we klein en bakten het rul op. Bij de Vomar stonden 14 dozen champignons met 35% korting, die namen we mee samen met wat courgettes en paprika. Alles ging in blokjes en plakjes en samen met 8 liter [...]

    Published On: April 30, 2025
  • Gebakken aardappeltjes met bieten-bonen puree en champignons met kip

    Peter had een catering er was biet overgebleven, bij Buurtbuik waren er ook allerlei restjes. Van de Hanos kregen we 20 kilo aardappelen omdat we eerder een zak gekocht hadden die er wel heel beroerd aan toe was. Alles bijelkaar vulden we dit aan met lekker veel champignons en  kip. De aardappelen stoomden en bakten [...]

    Published On: April 23, 2025
  • Groenten met rijst en kip

    Van Buurtbuik kregen we wat broccoli, bij de Vomar haalden we uien, worteltjes, paprika en lekker veel courgette. Ondertussen maakten we een bak rijst extra (er was nog een bak overgebleven bij Buurtbuik) en bakten we de kipdijfilet van Boz in de oven. Die laatste had al een dagje gemarineerd in vacuum in een marinade [...]

    Published On: April 16, 2025
  • Pasta Penne Rigate met tomaten-rundergehaktsaus

    De keukenploeg was wat klein dus hielden we het simpel en kookten met de pasta die we deze week kregen. De saus maakten we op basis van lekkere verse groenten, gegrilde tomaten en de restjes uit de voorraad zoals een paar kilo ui en winterwortel. De vegavariant kreeg gegrilde aubergine er bij, en iedereen kreeg [...]

    Published On: April 9, 2025
  • Curry met kippenpoot

    Vorige week hadden we wel een foto gemaakt maar niet de tijd gevonden om deze te plaatsen. Bij deze dus, de Vomar leverde de kippenpoten, de spitskool en het kerriepoeder plus aardappelen. Voor de rest doken we de voorraadkast en koelkast in voor meer groenten en daarmee maakten we de curry.  

    Published On: April 2, 2025
  • Hartige worteltaart

    Kunnen we iets met 35 kilo wortel, heb ze gekregen zei Peter. Daar kunnen we inderdaad wel wat mee, na binnenkomst bleek het ruim 40 kilo te zijn maar schoon aan de haak bleef daar wel wat minder van over. Op maandag testte ik het recept met de maandag-kokers en het recept beviel goed dus [...]

    Published On: March 26, 2025
  • Iftar restjes

    Helaas geen foto maar van de restanten van de Iftar maakten we een maaltijd voor onze 50+ deelnemers. Deze bestond uit een bulgurschotel met tomaten/paprika saus en een salade van komkommer met feta.  

    Published On: March 19, 2025
  • Iftar

    In samenwerking met Versa organiseerden we op vrijdag 14 maart een Iftar in het Fort.

    Published On: March 14, 2025