Hutspot met runderbal, varkenshaas puntjes en jus

Hutspot met runderbal, varkenshaas puntjes en jus

Een enorme berg winterwortelen waren er, zeker een AH krat vol met een kop er op. En zeker 10 kilo aardappelen, 5 kilo rundergehakt, 2 kilo varkenshaaspuntjes en een stapel kipworsten. En ui was er ook in overvloed.

Dan denk je al snel aan hutspot, gelukkig was de keukenbezetting 300% meer dan vorige week want het is een enorme klus om alles te schillen. Het garen in de oven ging goed, we maakten wel een paar schoonheidsfoutjes zoals de gehaktballen al in de oven tijdens het voorverwarmen, dat moet je niet doen. Hopelijk denken we er er de volgende keer wel op tijd aan en zijn de ballen mooier.

Stomen van de aardappelen gaat goed, maar voordat je vastkokers zover hebt dat ze lekker stampen ben je toch heel wat tijd kwijt. Kortom een hutspot met af een toe een knaagje er in.

We zijn voor nu wel even klaar met de stamppotten, nog even en het voorjaar gaat echt beginnen en hopelijk wordt de aanvoer van producten dan ook wat lichter en frisser. Mocht er toch nog winterwortel bij zitten dan doen we er wel wat anders mee, worteltjestaart ofzo.

Tot volgende week