Hachee

Hachee

De meeste klassiekers zijn dat met een reden, als het niet lekker is dan noemen we het "vergeten groenten" ;-)

Rode kool met een aardappeltje en hachee is zo'n klassieker, en omdat we een prachtige HAK voorraad hebben gekregen van HRIF maakten we deze week rode kool met hachee.

De rode kool hoefden we alleen op te warmen, de aardappelen komen van de dinsdag aanbieding van de Vomar (5 kilo, 1.99 max 6 per klant) en we kochten mooi rundvlees dat we in grote blokken sneden, bloemden en daarna even bruin bakten om ze vervolgens in de hogedruk pan samen met lekker veel ui te garen.

Dankzij die hogedrukpan kunnen we dit soort gerechten maken, stoofvlees dat normaal meerdere uren moet sudderen is in 35 minuten klaar. Rustig stoven levert misschien iets meer smaak op maar dan zouden we nooit op tijd klaar zijn.

In de drukte waren we vergeten dat we meestal rond de 8 kilo aardappelen schillen en niet "maar 5" die we in de pan hadden zitten. Daarom kookten we ook wat zilvervliesrijst er bij omdat daar nog wel voldoende tijd voor was. Rode kool met rijst allitereert niet alleen maar het is ook lekker, zeker met de hachee er royaal bij.

Omdat we het niet kunnen laten kreeg elke deelnemer er ook een potje Appelmoes bij, het kost tenslotte niets extra :)