Groentencurry

Groentencurry

Het is een terugkerend thema geworden: groente.

Dankzij de Buurtbuik krijgen we wekelijks een doos groente die over is gebleven bij de dinsdag maaltijd. Die verwerken we dan op de woensdag tot een voedzame maaltijd voor onze deelnemers.

Dat is wekelijks een leuke uitdaging en deze week maakten we er een vegetarische groentencurry van. We verwerkten bijna de gehele doos, en ook de aardappels en zoete aardappels die we nog van vorige week over waren gingen in de curry.

Alles schillen was al een behoorlijke klus en Astrid ging met twee volle emmers voor de compost naar huis, zelfs de schillen krijgen tegenwoordig een tweede kans.

We maakten een boemboe met veel uien, olie en hindoestaanse kerrie. Die bakten we uit en daarin gaarden we de courgette, prei, paprika. De bloemkoolroosjes werden apart gestoomd en ook de wortelen werken met komijn apart gegaard.

Ondertussen werden ook alle aardappelen, zoet en gewoon, geschild en in blokjes gesneden. Ook deze werden apart gekookt en als basis in de bakjes geschept.

De boemboe met groenten werd aangevuld met kokosmelk en ook de voorgegaarde bloemkoolroosjes en wortel werden toegevoegd, de saus op smaak gebracht en royaal in de bakjes geschept.

Een zoetzuur van rode ui er boven op en de maaltijd van deze week was weer klaar.

De kosten? We kosten voor 8.11 bij de Vomar de kokosmelk, kerrie en wat allesbinder, de rest kwam uit de voorraad, daarvan was 2.5 kilo aardappel eerder gekocht, voor 99 cent als woensdag-aanbieding bij de Vomar. Er bleef kerrie, kokokmelk en allesbinder over. Dus zeg 8 euro voor 36 porties. Dat is dan ongeveer 22 cent per portie.

Tot volgende week!