Vorige week pakten we uit met een maaltijd die 100% was ingekocht, de kosten lagen nog onder de 4 euro per persoon maar met meer dan 50 deelnemers loopt dat toch aardig in de papieren.

We wisten niet dat er een bijdrage van de gemeente Amsterdam inmiddels was overgemaakt op onze rekening dus we doken onze voorraden in.

Van Buurtbuik was er het een en ander overgebleven, 6 zakken spinazie, een tiental meiknollen, een paar stronken broccoli en een stapel rode uien.

Een rondgang door de vriezer leverde voldoende kip op en een hele bak met spruiten. In de overige voorraad hadden (en hebben) ruimschoots quinoa en 4 liter kokosmelk.

We waren extra vroeg in verband met een horeca controle in het Fort (alles in orde) en  op ons gemak gingen we aan de slag.

De rondgang door de vriezers leverde ook een paar kilo bouillon-groenten op, als we eten maken bewaren we graag het snij-afval van prei, selderij, wortel en ui, die vacumeren we en stoppen het in de vriezer. Als er voldoende tijd is, zoals nu, de controle was rond 12:30 al klaar maken we onze eigen bouillon van deze resten.

Van de Buurtbuik groenten maakten we een groene curry, de kip werd rondom gebakken en de quinoa gestoomd in de oven.

De vriezer begint weer plek te krijgen, dat is heel erg fijn want dat kunnen we wel gebruiken, de nieuwe vacumeermachine geeft de mogelijkheid om heel compact voorraad te invriezen. Daarom is het mooi om de oude voorraad, die veel ruimte kost, weg te werken!

Ik zag een grote bak met gehakt staan, waarschijnlijk gaan we daar volgende week iets mee doen.. Wat precies dat zien wel nog wel.