Macaroni met veel groenten en rundergehakt.

Macaroni met veel groenten en rundergehakt.

Twee zakken voor de prijs van 1 dat was een tijdje terug de aanbieding bij de Vomar voor allerlei pasta soorten. Er stond wat penne, een stapel spaghetti en macaroni. De klassieker, dat werd het.

Op voorraad hadden we tomatenstukjes in blik en best wat passatta van de Buurtbuik, die hadden ook een doos groenten klaargezet, een deel zelfs in voorgesneden zakken. Leve de luiheid; na al die spruiten en aardappelen van afgelopen week kregen we het makkelijk.

Bij Boz haalde ik drie kilo rundergehakt en nog wat extra prei, want macaroni zonder veel prei is geen macaroni. Verder ging er nog een stapel winterwortel in en restjes die we hadden, een courgette, wat aubergine en zo voorts.

Een Vomar aanbieding van deze week is kaas, twee blokken halen en maar eentje afrekenen. Veeeel goedkoper dan kant en klaar geraspt. Jammer genoeg was belegen niet echt dat en de keukenmachine weigerde alle medewerking. Gelukkig waren er ook nog wat handraspjes en zowel Astrid als Tineke werkten zich met veel doorzettingsvermogen door de twee blokken kaas heen.

Ondertusssen kookten we de macaroni en bouwden we de pastasaus op in de grote pan. Er was ruim voldoende groenten en dus hielden we nog bijna 10 liter saus over, de macaroni ging wel schoon op. Doordat we saus en macaroni in een aparte bak mengden zat er geen macaroni in de saus en is deze perfect om in te vriezen.

Binnenkort dus maar iets verzinnen voor het "restje saus"..

Tot volgende week!