Bonenschotel met nacho's
Groenten van de Buurtbuik, bonen uit de HAK voorraad die we kregen van HRIF en verder tomaten uit blik en rundergehakt. Dat waren de basis ingrediënten. We sneden en hakten alle groenten en bakten ondertussen het gehakt met turkse groene pepers, die krijgen we regelmatig van Boz maar dan via de Buurtbuik :)
De broccoli roosjes gaarden we apart als extra versiering.
Dat we geen aardappelen en spruiten hadden was goed te merken, om kwart voor vier stonden we elkaar aan te kijken, alles was al klaar.
De bonen kruiden we stevig met paprikapoeder, turkse peper, komijn en piment. Mooie warme smaken voor een maaltijd op een koude dag, misschien wel een van de laatste koude dagen van maart..
Het was de tweede week dat Michael ons hielp, hij komt uit Griekenland, woont sinds een paar jaar in Nederland en zit in een reintegratietraject na een langdurige ziekte. In Griekenland had hij zijn eigen patisserie winkel en hij heeft ook veel keuken-ervaring. Volgende week maken we onder zijn leiding echte griekse moussaka!
(de nacho's kwamen via Buurtbuik van Marley Spoon maar ze zijn wat schuchter en staan daarom niet op de foto)